Conducerea AFIR a participat la o serie de întâlniri de lucru la Craiova

15 Iul 2017

 

15.07 AFDirectorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț Chesnoiu, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de întâlniri de lucru alături de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor.


„Atât la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, există o permanentă preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai ușor de pus în practică, dar în același timp care să respecte legislația națională și regulamentele europene în vigoare.” a menționat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale , Alexandru Potor în deschiderea întâlnirii cu beneficiarii Programului Naținal de Dezvoltare Rurală din Dolj.
În cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe întâlniri de lucru. Astfel, între orele 10:00 și 12:00 în aula Facultății de Agronomie a Universității din Craiova, s-a desfășurat o sesiune de discuții cu beneficiarii publici și privați ai Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Reprezentanții legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au întâlnit în implementarea proiectelor finanțate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în vederea soluționării acestora, dar și pentru evitarea apariției altor blocaje.
„Ne aflăm aici pentru a purta un dialog deschis și util, în primul rând, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru a identifica probleme concrete, întâlnite în implementarea proiectelor și pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. De asemenea, în cursul zilei, vom avea întâlniri și cu reprezentanții altor instituții de la nivelul județului Dolj, implicate în derularea fondurilor europene. Vom lucra împreună cu dânșii pentru a diminua povara administrativă și pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, pentru cei care doresc să investească în diversele sectoare din agricultură și mediul rural” a declarat directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale , Adrian – Ionuț Chesnoiu.
Alături de oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la discuții au luat parte și Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest, Dorel Stăicuț. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2020.
Începând cu ora 12:30, întâlnirea a continuat cu noi discuții la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Județului, Dan – Narcis Purcărescu și Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bica. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în accesarea și în derularea fondurilor europene pentru agricultură și mediul rural din județul Dolj și din regiunea Olteniei (Direcția Agricolă Județeană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul întâlnirii a vizat găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare obținerii fondurilor europene de către solicitanți.
De la ora 15:00, Alexandru Potor și Adrian – Ionuț Chesnoiu, s-au întâlnit la sediul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest 4 Craiova cu întreaga conducere a Centrului Regional, dar și cu directorii Oficiilor Județene din regiunea Olteniei (județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți). Tema discuțiilor a reprezentat-o analiza implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală în Regiunea 4 Sud – Vest dar și identificarea modalității de eficientizare a fluxului procedural în vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul în curs și pentru obținerea unui grad de absorbție cât mai ridicat a fondurilor europene derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020.
„Activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vizează creșterea calității vieții concetățenilor noștri care locuiesc în mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor direcți sau indirecți ai muncii noastre. Pentru a le reda încrederea în sistemul de gestionare a fondurilor europene, vă rog să conștientizați că beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală sunt în primul rând partenerii noștri.” a subliniat Adrian – Ionuț Chesnoiu în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din teritoriu.

Sursa: madr.ro
Sursa: afir.ro

Fosile descoperite recent în Germania demonstrează că moliile şi fluturii există pe planeta noastră de cel puţin 200 de milioane de ani, ...
Vă mai aduceți aminte de acele gogoși pufoase pe care le făcea bunica de fiecare dată când mergeați la ea în vacanțe? De ce nu v-ați ...
Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici de la Universitatea Sheffield, creierul uman are un scaner wireless pentru emoţiile umane, al cărui ...
Medicii avertizează că oprirea unui strănut poate să aibă consecinţe fizice grave. De asemenea, un strănut oprit poate să dăuneze urechii ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Ianuarie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

ULTIMELE ŞTIRI

Pliculeţele de ceai - utilizări mai puţin cunoscute!

În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...

România participă la cea de-a 83-a ediție a Expoziţiei Internaționale “Săptămâna verde”

În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...

Cod roşu de avalanşă în Munţii Făgăraş

Meteorologii avertizează că cel puţin până mâine seară riscul ...

Cod Portocaliu de ninsori și viscol

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere este pregătită ...

Legea așteptată de fermieri!

ATENȚIE! AUTORITĂȚILE CU ATRIBUȚII DE CONTROL NU VĂ MAI POT SANCȚIONA FĂRĂ SĂ ...

A fost creat iaurtul care poate duce la vindecarea cancerului

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că iaurtul pe bază de broccoli ...

Legumicultorii se modernizează și își încălzesc serele cu energie solară

Legumicultorii care deţin sere şi livrează în timpul iernii legume pe ...

Biroul județean de informare turistică, inaugurat la Sfântul Gheorghe

Un birou judeţean de informare turistică, unde vizitatorii pot găsi ...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat cu puțin timp în urmă pe cine a desemnat ca premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, ...

Elevii de la oraş vor învăţa despre importanţa consumului de lactate

Peste 850 de copii din mediul urban vor învăţa până în data ...

Pârtia de schi de la Şugaş Băi a fost redeschisă

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece ...

Adolescenţii care privesc reclame la junk food, mai predispuşi la o alimentaţie nesănătoasă

Adolescenţii care se uită prea mult la reclamele pentru alimente nesănătoase ...

Un dinozaur construit din piese lego la Muzeul Etnografic

O lucrare de mari dimensiuni, construită din piese de Lego şi având ca ...

Concurs pentru adolescenți

Adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt invitaţi ...

Întâlnire de lucru a conducerii AFIR cu beneficiarii PNDR și autoritățile locale din județul Constanța

 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat astăzi, ...