Conducerea AFIR a participat la o serie de întâlniri de lucru la Craiova

15 Iul 2017

 

15.07 AFDirectorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț Chesnoiu, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de întâlniri de lucru alături de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor.


„Atât la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, există o permanentă preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai ușor de pus în practică, dar în același timp care să respecte legislația națională și regulamentele europene în vigoare.” a menționat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale , Alexandru Potor în deschiderea întâlnirii cu beneficiarii Programului Naținal de Dezvoltare Rurală din Dolj.
În cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe întâlniri de lucru. Astfel, între orele 10:00 și 12:00 în aula Facultății de Agronomie a Universității din Craiova, s-a desfășurat o sesiune de discuții cu beneficiarii publici și privați ai Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Reprezentanții legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au întâlnit în implementarea proiectelor finanțate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în vederea soluționării acestora, dar și pentru evitarea apariției altor blocaje.
„Ne aflăm aici pentru a purta un dialog deschis și util, în primul rând, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru a identifica probleme concrete, întâlnite în implementarea proiectelor și pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. De asemenea, în cursul zilei, vom avea întâlniri și cu reprezentanții altor instituții de la nivelul județului Dolj, implicate în derularea fondurilor europene. Vom lucra împreună cu dânșii pentru a diminua povara administrativă și pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, pentru cei care doresc să investească în diversele sectoare din agricultură și mediul rural” a declarat directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale , Adrian – Ionuț Chesnoiu.
Alături de oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la discuții au luat parte și Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest, Dorel Stăicuț. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2020.
Începând cu ora 12:30, întâlnirea a continuat cu noi discuții la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Județului, Dan – Narcis Purcărescu și Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bica. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în accesarea și în derularea fondurilor europene pentru agricultură și mediul rural din județul Dolj și din regiunea Olteniei (Direcția Agricolă Județeană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul întâlnirii a vizat găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare obținerii fondurilor europene de către solicitanți.
De la ora 15:00, Alexandru Potor și Adrian – Ionuț Chesnoiu, s-au întâlnit la sediul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest 4 Craiova cu întreaga conducere a Centrului Regional, dar și cu directorii Oficiilor Județene din regiunea Olteniei (județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți). Tema discuțiilor a reprezentat-o analiza implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală în Regiunea 4 Sud – Vest dar și identificarea modalității de eficientizare a fluxului procedural în vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul în curs și pentru obținerea unui grad de absorbție cât mai ridicat a fondurilor europene derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020.
„Activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vizează creșterea calității vieții concetățenilor noștri care locuiesc în mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor direcți sau indirecți ai muncii noastre. Pentru a le reda încrederea în sistemul de gestionare a fondurilor europene, vă rog să conștientizați că beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală sunt în primul rând partenerii noștri.” a subliniat Adrian – Ionuț Chesnoiu în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din teritoriu.

Sursa: madr.ro
Sursa: afir.ro

Un nou studiu a arătat că nici creaturile care trăiesc pe fundul oceanelor nu scapă poluării produse de om. În stomacul unor animale ...
Proteinele din soia aduc beneficii sănătăţii. Izoflavonoidele cresc flexibilitatea vaselor de sânge şi ajută la diminuarea cantităţii de ...
O nouă planetă vine să se adauge listei încă restrânse de candidate care ar putea adăposti viaţă dincolo de Sistemul (nostru) Solar, ...
Originară din România, Eva Mozes Kor (83 de ani) are o poveste de viaţă impresionantă: a supravieţuit miraculos experimentelor teribile ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Noiembrie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

ULTIMELE ŞTIRI

Guvern: suntem interesați ca tinerii să citească

Interesul Guvernului este să încurajeze tânăra generaţie să ...

Tudose: avem deschidere pentru reducerea birocrației activității medicilor de familie

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o nouă rundă de ...

ANOFM: peste 20.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

Argeș: o mașină a Poliției a fost implicată într-un accident rutier

Un accident de circulație în care a fost implicată și o mașină a Poliției ...

Românii își cumpără mașini prietenoase cu mediul

Numărul autovehiculelor ecologice (hibride şi electrice 100%) noi vândute ...

UE va promova anul viitor consumul de carne de oaie și capră

Uniunea Europeană va aloca pentru prima dată, în 2018, fonduri pentru ...

Dosarul „Telemeaua de Sibiu - Indicaţie Geografică Protejată” ajunge la MADR

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat ieri că va sprijini produsul ...

ISU Argeș e la Câmpulung cu caravana „Fii pregătit!”

Caravana „Fii pregătit!” se află astăzi, 19 noiembrie, în ...

Încă un milion de lei pus la bătaie de ANAF

O nouă extragere la Loteria bonurilor fiscale va avea loc astăzi. Fondul total ...

Antreprenorești – Adoptă un Sat, a treia vizită în comunele României

Mâine, 20 noiembrie, echipa Antreprenorești-Adoptă un Sat pornește ...

Caravana “Alege oaia!” ajunge, în acest week-end, la Sibiu

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se va afla ...

Date uimitoare despre cânepă: Semințele acesteia pot pune capăt foametei mondiale

Cânepa are peste 25.000 de utilizări: de la alimente, vopsele şi ...

Sălăjenii dau dovadă de spirit civic și returnează banii uitați la bancomat

O sumă de bani deloc de neglijat, uitată lângă un bancomat, dar şi două ...

Someşul Mare mai "bogat" în peşti

După ce ani de zile apele curgătoare din judeţul Bistriţa - Năsăud au fost de-a ...

Vacanțe cu reduceri de până la 50%

Începând de astăzi, în cadrul Târgului de Turism al ...