Conducerea AFIR a participat la o serie de întâlniri de lucru la Craiova

15 Iul 2017

 

15.07 AFDirectorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț Chesnoiu, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de întâlniri de lucru alături de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor.


„Atât la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, există o permanentă preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai ușor de pus în practică, dar în același timp care să respecte legislația națională și regulamentele europene în vigoare.” a menționat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale , Alexandru Potor în deschiderea întâlnirii cu beneficiarii Programului Naținal de Dezvoltare Rurală din Dolj.
În cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe întâlniri de lucru. Astfel, între orele 10:00 și 12:00 în aula Facultății de Agronomie a Universității din Craiova, s-a desfășurat o sesiune de discuții cu beneficiarii publici și privați ai Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Reprezentanții legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au întâlnit în implementarea proiectelor finanțate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în vederea soluționării acestora, dar și pentru evitarea apariției altor blocaje.
„Ne aflăm aici pentru a purta un dialog deschis și util, în primul rând, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru a identifica probleme concrete, întâlnite în implementarea proiectelor și pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. De asemenea, în cursul zilei, vom avea întâlniri și cu reprezentanții altor instituții de la nivelul județului Dolj, implicate în derularea fondurilor europene. Vom lucra împreună cu dânșii pentru a diminua povara administrativă și pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, pentru cei care doresc să investească în diversele sectoare din agricultură și mediul rural” a declarat directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale , Adrian – Ionuț Chesnoiu.
Alături de oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la discuții au luat parte și Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest, Dorel Stăicuț. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2020.
Începând cu ora 12:30, întâlnirea a continuat cu noi discuții la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Județului, Dan – Narcis Purcărescu și Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bica. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în accesarea și în derularea fondurilor europene pentru agricultură și mediul rural din județul Dolj și din regiunea Olteniei (Direcția Agricolă Județeană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul întâlnirii a vizat găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare obținerii fondurilor europene de către solicitanți.
De la ora 15:00, Alexandru Potor și Adrian – Ionuț Chesnoiu, s-au întâlnit la sediul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest 4 Craiova cu întreaga conducere a Centrului Regional, dar și cu directorii Oficiilor Județene din regiunea Olteniei (județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți). Tema discuțiilor a reprezentat-o analiza implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală în Regiunea 4 Sud – Vest dar și identificarea modalității de eficientizare a fluxului procedural în vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul în curs și pentru obținerea unui grad de absorbție cât mai ridicat a fondurilor europene derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020.
„Activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vizează creșterea calității vieții concetățenilor noștri care locuiesc în mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor direcți sau indirecți ai muncii noastre. Pentru a le reda încrederea în sistemul de gestionare a fondurilor europene, vă rog să conștientizați că beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală sunt în primul rând partenerii noștri.” a subliniat Adrian – Ionuț Chesnoiu în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din teritoriu.

Sursa: madr.ro
Sursa: afir.ro

Orhideea ti se pare o floare greu de crescut? Pe cât e de gingaşă, pe atât de uşor este de crescut. Iată câteva trucuri ...
Beizadea Dimitrie, a fost trimis școlar de tatăl său Constantin Vodă Cantemir în capitala lumii, la Stambul, cum a trecut puțin de 13 ani. ...
O echipă internațională de astronomi a detectat o nouă exoplanetă de dimensiuni pământești, ce efectueaza o rotire completa in jurul ...
Îți place și ție să culegi flori de câmp, cu care să-ți decorezi casa sau să împletești coronițe? Odată cu venirea verii, ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Iulie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

ULTIMELE ŞTIRI

MADR încurajează activitățile de colectare, prelucrare și valorificare a lânii

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut ieri o ...

ANM: Cod Galben de caniculă în 9 județe din vestul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenţionare Cod galben ...

Judeţul Bistriţa-Năsăud se va moderniza cu fonduri din PNDL

Judeţul Bistriţa-Năsăud primeşte peste 700 de milioane de lei de la Ministerul ...

România ar putea redeveni cel mai mare producător de nuci din lume

 

România ar putea redeveni, în patru-cinci ani, cel mai mare ...

Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se ...

Singura cetate medievală din Dobrogea, Enisala, își redeschide porțile

Pe 22 și 23 iulie, Cetatea Enisala își redeschide porțile pentru o serie ...

Shhaideh: 9.500 obiective au fost asumate în PNDL, etapa a II-a

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene ...

Sesiunea de primire a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor mici a fost prelungită

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță, într-un comunicat, ...

Atenţionare de călătorie în Muntenegru

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se ...

Acord de colaborare dintre Radio România şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE)

Astăzi, la sediul SRR, Georgică Severin - Director general interimar al SRR şi ...

APIA: este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează fermierii cu ...

Gec Nera: sunt probleme nerezolvate care pun viața turiștilor în pericol

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a realizat în perioada 14 – 15 ...

Peste 25.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

Premieră în România: pui de lemurieni născuți în captivitate

Pentru prima dată, la Grădina Zoologică din Tîrgu-Mureş s-au născut doi ...

Focar de hepatita A în comuna doljeană Coțofeni

Este vorba despre 13 persoane, adulti si copii, care provin din patru familii. ...