Conducerea AFIR a participat la o serie de întâlniri de lucru la Craiova

15 Iul 2017

 

15.07 AFDirectorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț Chesnoiu, a participat vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la o serie de întâlniri de lucru alături de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Potor.


„Atât la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, există o permanentă preocupare pentru a realiza proceduri de lucru mai simple, mai ușor de pus în practică, dar în același timp care să respecte legislația națională și regulamentele europene în vigoare.” a menționat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale , Alexandru Potor în deschiderea întâlnirii cu beneficiarii Programului Naținal de Dezvoltare Rurală din Dolj.
În cadrul evenimentului programat au avut loc mai multe întâlniri de lucru. Astfel, între orele 10:00 și 12:00 în aula Facultății de Agronomie a Universității din Craiova, s-a desfășurat o sesiune de discuții cu beneficiarii publici și privați ai Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Reprezentanții legali ai proiectelor au prezentat problemele pe care le-au întâlnit în implementarea proiectelor finanțate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în vederea soluționării acestora, dar și pentru evitarea apariției altor blocaje.
„Ne aflăm aici pentru a purta un dialog deschis și util, în primul rând, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru a identifica probleme concrete, întâlnite în implementarea proiectelor și pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste situații care pot produce întârzieri în absorbția fondurilor europene. De asemenea, în cursul zilei, vom avea întâlniri și cu reprezentanții altor instituții de la nivelul județului Dolj, implicate în derularea fondurilor europene. Vom lucra împreună cu dânșii pentru a diminua povara administrativă și pentru a realiza un flux procedural mai eficient pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, pentru cei care doresc să investească în diversele sectoare din agricultură și mediul rural” a declarat directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale , Adrian – Ionuț Chesnoiu.
Alături de oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la discuții au luat parte și Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest, Dorel Stăicuț. Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte legate de procedurile de lucru și de legislația specifică implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2020.
Începând cu ora 12:30, întâlnirea a continuat cu noi discuții la sediul Prefecturii Dolj, la care au participat Prefectul Județului, Dan – Narcis Purcărescu și Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bica. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în accesarea și în derularea fondurilor europene pentru agricultură și mediul rural din județul Dolj și din regiunea Olteniei (Direcția Agricolă Județeană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice din regiunea de sud-vest). Scopul întâlnirii a vizat găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare obținerii fondurilor europene de către solicitanți.
De la ora 15:00, Alexandru Potor și Adrian – Ionuț Chesnoiu, s-au întâlnit la sediul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud – Vest 4 Craiova cu întreaga conducere a Centrului Regional, dar și cu directorii Oficiilor Județene din regiunea Olteniei (județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți). Tema discuțiilor a reprezentat-o analiza implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală în Regiunea 4 Sud – Vest dar și identificarea modalității de eficientizare a fluxului procedural în vederea atingerii obiectivelor propuse pentru anul în curs și pentru obținerea unui grad de absorbție cât mai ridicat a fondurilor europene derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020.
„Activitatea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vizează creșterea calității vieții concetățenilor noștri care locuiesc în mediul rural. Toate programele noastre sunt dedicate lor, beneficiarilor direcți sau indirecți ai muncii noastre. Pentru a le reda încrederea în sistemul de gestionare a fondurilor europene, vă rog să conștientizați că beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală sunt în primul rând partenerii noștri.” a subliniat Adrian – Ionuț Chesnoiu în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din teritoriu.

Sursa: madr.ro
Sursa: afir.ro

Mina de diamante din orașul Kimberly (Africa de Sud), cunoscută sub numele de The Big Hole a intrat în exploatare în anul 1871, ...
Găteala dâmbovițeană mai ales, cartofii pot fi umpluți cu multe și de toate (cartofii umpluți sunt o comoară la casa și la masa omului: se ...
Vedem descoperiri științifice incredibile făcute zilnic, dar noi cercetări indică faptul că există un decalaj destul de mare în ceea ce ...
Dolofan, rotund, alungit sau putin turtit, de un portocaliu care da un plus de culoare toamnei, dovleacul este o vedeta in felul sau printre ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Iulie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

ULTIMELE ŞTIRI

Două drumuri de legătură între Oradea şi comune limitrofe vor fi reabilitate

 

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, alături de primarii din ...

Jurnaliştii Radio Chişinău, parte a echipei Radio România

Incepând de astăzi, 13 jurnalişti de la Radio Chişinău participă la un ...

Consumul de miere în România este de trei ori mai mic decât media europeană

Consumul de miere în România este de 500-600 de grame pe locuitor ...

Furtuni violente în vestul țării. Bilanțul este catastrofal

8 morți și 68 de răniți.

Update: Numărul victimelor în urma futunii ...

Sărăcia, abuzul și dizabilitatea, principalii factori ai separării copiilor de familie

9.614 copii au fost separaţi de familie în ultimul an, aceştia fiind daţi ...

Fructele vor fi în centrul atenției, la Bistrița

Staţiunea de Cercetări Pomicole din Dealul Târgului - Bistriţa Năsăud va ...

”Noaptea Liliecilor” la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

 

”Noaptea Liliecilor”, un eveniment de popularizare a ...

Petre Daea a discutat cu Ambasadorul Statului Qatar despre sectorul ovin

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a ...

„Ziua Porumbului” cu producții record în județul Ialomița

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat joi (14 ...

17 septembrie - Ziua Internațională a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

Pe 17 septembrie este marcată în toată lumea Ziua Internațională a ...

Începe Târgul ”Gaudeamus Carte Şcolară”

 

Cea de-a XV-a ediţie a Târgului ”Gaudeamus Carte ...

Crește numărul produselor tradiţionale atestate în județul Covasna

 

Peste 20 de produse tradiţionale au fost atestate în ultimii trei ...

Reuniune de succes a difuzorilor publici din întreaga lume

La Casino Sinaia, s-a încheiat cea de-a 26-a Conferinţă PBI 2017 (Public ...

Radio România – punct nodal pe un Drum al Mătăsii informaționale

Astăzi, la hotel Palas - Sinaia, în prezenţa Ministrului Culturii și ...

Congresul Internațional al Muzeelor la Slobozia

 

Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia vă invită, în ...