TÂRGUL de TURISM al ROMÂNIEI 16-19 noiembrie, la Romexpo

12 Noi 2017

 

12.11 turismEdiţia de toamnă a Târgului de Turism al României (www.targuldeturism.ro) va avea loc între 16 şi 19 noiembrie 2017, în Pavilioanele C1, C2 şi C3 ale Centrului Expoziţional Romexpo.


Destinaţii fascinante din România şi străinătate se dezvăluie călătorilor, prin intermediul ofertelor prezentate în cadrul celei de-a 38-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară.
Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe de Crăciun și Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-vară 2018. Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.
În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.
Peste 200 de agenții și tur-operatori vor expune pe o suprafață de 8000 de metri pătrați și vor întâmpina vizitatorii cu:
pachete turistice avantajoase, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie (recreaţională, de afaceri, individuală, de grup, excursie sau sejur);
discount-uri considerabile aplicate pachetelor de călătorie către destinaţii exotice, fie cele frecventate des de români, fie unele mai puţin promovate şi cunoscute de public;
gadget-uri şi accesorii utile, unice, moderne şi adaptabile, în funcţie de tipul şi scopul călătoriilor;
oferte şi evenimente de promovare a diferitelor destinaţii româneşti, montane sau de pe litoralul Mării Negre, precum şi a agroturismului românesc;
asigurări de călătorie şi alte servicii complementare: transport, bilete de călătorie etc.
Gradul de internaţionalizare a Târgului de Turism al României - ediţia de toamnă 2017 este de 15%, 13 ţări promovându-şi la târg zonele şi obiectivele turistice atractive:
Austria, Bulgaria, Cuba, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Palestina, Polonia, România, Spania, Emiratele Arabe Unite, Ucraina.
Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu:
Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).
La Târgul de Turism al României sunt prezente centre culturale și turistice, care au ca obiectiv promovarea zonelor rurale din România, bogate în obiective de interes și revitalizarea tradițiilor și meșteșugurilor locale, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Printre acestea se numără și Centrul de Informare și Promovare Turistică Dobrosloveni (județul Olt) care vine la târg cu o ofertă ce conține:
-servicii de cazare în locații exclusiviste precum fosta cabană a lui Nicolae Ceaușescu (cabana Bulvanul), o oază de liniște în mijlocul pădurii Reșca;
-o varietate de produse gastronomice specifice zonei Olt precum: pâine în țest, ciorbă de raci, salată de leurdă, proțap, ciolan cu fasole pe pirostrii sau plăcintă cu mere;
-organizarea de vizite la situl arheologic Romula - Malva din satul Reșca, un șantier arheologic unde se pot vedea ruinele cetății Romula - Malva, fosta capitală a Daciei Malvensis;
-ansamblul folcloric și taraful Flori de Romanați;
-prezentare de ii tradiționale românești realizate de clasa de cusături a comunei Dobrosloveni.
Frumusețile culturale și turistice ale întregului județ romanațean sunt dezvăluite la Târgul de Turism de centrul din Dobrosloveni împreună cu instituțiile culturale și cu primăriile din Caracal, Drăgănești-Olt și Corabia, pentru a promova patrimoniul la adevarata lui valoare.
Multe alte zone turistice din România sunt promovate la târg prin intermediul consiliilor judeţene şi locale, ai căror reprezentanţi vor fi prezenţi la standuri pe tot parcursul evenimentului, în Pavilionul C3. Publicul va avea ocazia de a afla informaţii diverse despre: peisajele fascinante ale României, din toate regiunile ţării, despre oraşe şi comune încărcate de istorie şi de valori culturale artistice şi gastronomice.
Târgul de Turism devine astfel locul unde se îmbină istoria, tradiţia şi peisajele României, unde turismul rural vine la pachet cu cel ecologic şi cultural.
Vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi judeţele, orașele și comunele emblematice ale ţării şi punctele lor de interes turistic. Printre acestea, la Târgul de Turism al României vor fi prezente:
-județul Mureș, la al cărui stand se va promova turismul cultural, balnear, verde și ecumenic în limbile română, engleză și maghiară și un dvd de prezentare în șase limbi de circulație internațională a punctelor turistice ale zonei.
-județul Hunedoara, prin Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara care promovează celor mai importante obiective: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Biserica „Sfântul Nicolae” din Densuș, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Sarmizegetusa Regia, Muzeul Aurului Brad, Parcul Național Retezat, Cetatea Mălăiești, Peștera Bolii, Băile Daco-Romane și Cascada Clocota de la Geoagiu etc;
-municipiul Piatra-Neamț, „Coroana de Aur a Moldovei”, o destinaţie turistică ideală pentru un city-break, prezintă prin reprezentanții primăriei informații despre obiectivele turistice sau gastronomia locală. De asemenea, la standul Piatra –Neamț se vor face cunoscute oferte de cazare, evenimente de sezon (Târgul de Crăciun) și alte atracții (pârtia de schi). Toate aceste elemente fac din Piatra-Neamț;
-stațiunile județului Bacău (Slanic Moldova, Târgu Ocna, Moinești);
județul Botoșani;
-municipiul Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, pune în valoare obiectivele turistice locale din Zalău și Sălaj. La târg vor avea loc programe artistice susținute de Ansamblul Folcloric „Columna” al Casei Municipale de Cultură Zalău. Asociația Amicii Muzeului în colaborare cu Muzeul de Istorie și Artă Zalău vor prezenta momente de reconstituiri istorice, demonstrații de luptă și vor face cunoscut Festivalul Roman Zalău - Porolissum;
-orașul Techirghiol, a cărui principală atracție este Sanatoriul Balnear și de Recuperare. Pe lângă beneficiile pe care un sejur în acesta le aduce asupra sănătății, stațiunea Techirghiol vine în întâmpinarea turiștilor cu prezentarea unor obiective precum grădina botanică a orașului, promoții și gratuități la festivalurile oferite de consiliul local și primărie.
Bulgaria, Palestina și Cuba, participări oficiale
La Târgul de Turism al României, vizitatorii vor face un adevărat tur pe toate continentele, timp de patru zile având ocazia să se informeze şi să aleagă vacanțe și călătorii potrivite bugetului și stilului de viață pe care-l au. La eveniment se vor oferta atât destinaţii binecunoscute precum: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, cât şi oferte către destinații exotice: Mauritius, Maldive, Caraibe, Malta, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Seychelles etc.
De la târg nu lipsește turismul de aventură, ofertele în cazul acestuia fiind adresate grupurilor între 6 și 10 persoane, spre destinații necunoscute sau inaccesibile turiștilor de masă. Printre aventurile oferite curajoșilor de către Extreme Travel se numără cele în Africa Australă (circuit prin Namibia, Botswana și Zimbabwe), în Caraibe (circuit în Trinidad & Tobago și St. Lucia) sau în Madagascar.
Cuba, Palestina şi Bulgaria vin cu oferte speciale pentru turişti şi călători, fiind ţări care au statutul de participanţi oficiali ai evenimentului.
Vacanţe cu discount-uri semnificative
Târgul de Turism al României este perioada în care vacanţele se ofertează la costuri foarte avantajoase față de alte perioade ale anului, atât în privinţa transporturilor, cât şi a cazărilor. Companiile şi agenţiile de transport vin cu nenumărate bonusuri, carduri de fidelitate şi aplicaţii web care să ofere publicului accesul la vacanţe potrivite scopului şi bugetului călătoriei fiecăruia.
Tur-operatori de prestigiu din Italia si Spania, primele participări la Târgul de Turism al României
Oferte ale companiilor de transport:
CFR Călători are pe parcursul zilelor de târg:
45% reducere la biletele de tren în trafic intern, emise la standul CFR Călători, pentru trenurile cu regim de rezervare;
vouchere care ofera 45% reducere la cumpărarea biletelor de tren, valabile pana la data de 15.12.2017 (biletele pot fi valabile pana la data de 14 ianuarie 2018);
- Nou!!! din 16 noiembrie 2017, intră pe piață Cardul TrenPlus GOLD (250 de lei), pe baza căruia se pot achiziționa bilete de tren timp de 1 an cu 40% reducere;
promoția Interrail, pentru călătoria cu trenul în Europa. Până la data de 31 decembrie 2017, călătorii pot beneficia de 15% reducere la: pass-urile Interrail Global şi la unele pass-uri One Country;
- reduceri la Trenurile Zăpezii;
- alte oferte pentru calatoria cu trenul în România și în Europa;
- pentru agențiile de turism autorizate cavânzători de bilete CFR Călători se acordă comisioane de pana la 8%, în funcție de volumul vânzărilor.
Compania Blue Air va fi prezentă la eveniment cu un stand de prezentare a serviciilor și a pachetelor atractive pregătite atât pentru agențiile de turism, cât și pentru clienții direcți.
TAROM Tours vine pe parcursul zilelor de târg:
- reduceri tarifare pe cursele interne si externe;
- un număr mare de vouchere pentru viitorii pasageri, precum și pachete turistice.
- oferte pentru piețele de Crăciun din marile orașe europene
Vizitatorii Târgului de Turism pot achiziționa la prețuri speciale: bagaje, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionaţii de travel, huse pentru bagaje si electronică de voiaj.
De la târg nu lipsesc companiile care oferă produse şi servicii conexe turismului, acelea care asigură călătorilor confortul de care au nevoie pe parcursul oricărui tip de sejur sau excursie: servicii de închiriere transport rutier, asigurări de călătorie, soft-uri destinate facilitării relaţiilor dintre tur-operatori, agenţii şi clienţi etc.
Turismul social, consiliere pentru un turism de calitate și alte teme de dezbatere, în conferințele Târgului de Turism al României
În perioada 16-19 noiembrie, pe parcursul celui mai important eveniment de turism al toamnei, are loc o serie de activități conexe (conferințe, seminarii, ateliere) care aduc în prim-plan teme cu privire la dezvoltarea turismului de calitate, cel verde, sustenabilitatea în turism sau ce înseamnă turismul social.
Printre aceste manifestări se numără:
conferința „Colaborarea sectorului privat și a autorităților locale pentru un turism balnear de calitate” susținută de OPTBR, vineri, 17 noiembrie, orele 11:00-14:00, Sala Bălcescu Romexpo;
conferințele susținute de Asociația Ecologică Turism Verde, vineri și sâmbătă, 17 - 18 noiembrie, în Centrul de Presă Romexpo, după cum urmează:
Vineri, 17 noiembrie:
14.00 - 14.50 - Semnificația Anului 2017 dedicat de ONU și OMT (Organizația Mondială a Turismului) manifestărilor internaționale ale turismului pentru dezvoltare durabilă;
15.00 - 15.50 - Implicare socială în turism. Hotelul în folosul comunităților defavorizate. Prezentarea conceptului "Hoteldon Foodrive".
16.00 - 17.00 - Conferința "Veganism și/sau vegetarism și turism”. Dezvoltarea tururilor vegetariene (green food) în România, urmată de prezentare și degustare „green veggy", cu produse raw-vegane, vegane și vegetariene.
Sâmbătă, 18 noiembrie:
12.00 – 12.50 "Turismul verde în Carpați, în lumina Conferinței a V-a a Convenției Carpatice”;
Academia de Studii Economice va organiza în cadrul Târgului de Turism, joi, 16 noiembrie, de la ora 14.30, în sala M. Sadoveanu – Romexpo, conferința „Educație în ospitalitate”, axată pe:
Școala de arta vinului – Blaj-Jidvei 2017;
Programul Postuniveristar ASE - EHL - Management strategic in industria ospitalității;
Ospitalitatea în Tunisia;
Exercițiu practic de prezentare și servire a vinului.
Printre activitățile conexe desfășurate pe parcursul Târgului de Turism se numără și conferințele și seminariile pe tematica „turismul spiritual”. Acestea sunt susținute de psihoterapeuți și specialiști în dezvoltare personală, dintre ele remarcându-se cele desfășurate în pavilionul C1 (standul nr. 24) și susținute de Radio Gaia:
Vineri, 17 noiembrie:
14.00 - Interviu cu Raluca Costache (doctor și psihoterapeut). Dieta cu sucuri și apă, tradiții de prin lume;
15.00 - Claudia Jimeno (specialist în dezvoltare personală și comunicare),
Scufundă-te în oceanul frumuseții eterne (Thassos - o reflecție a inimii tale);
17.00 - Interviu cu Raluca Costache (medic și psihoterapeut): Îmi explorez și controlez greutatea - Nimănui nu îi place să piardă! (O retragere specială la Bran).

Programul complet al activităților conexe din cadrul Târgului de Turism al României se regăsește pe http://www.targuldeturism.ro/manifestari-conexe
În perioada 16-19 noiembrie a.c, concomitent cu Târgul de Turism al României, în Centrul Expoziţional Romexpo, au loc:
ROMHOTEL (www.romhotel.ro) – Expoziţie internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante (pavilion C5-C6);
MODEXPO (www.modexpo.ro) - Expoziție internațională de țesături textile, îmbrăcăminte, pielărie, blănărie, încălțăminte și marochinărie, accesorii (pavilion C4).

Sursa:agerpres.ro
Sursa foto:romexpo.ro

Fosile descoperite recent în Germania demonstrează că moliile şi fluturii există pe planeta noastră de cel puţin 200 de milioane de ani, ...
Vă mai aduceți aminte de acele gogoși pufoase pe care le făcea bunica de fiecare dată când mergeați la ea în vacanțe? De ce nu v-ați ...
Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici de la Universitatea Sheffield, creierul uman are un scaner wireless pentru emoţiile umane, al cărui ...
Medicii avertizează că oprirea unui strănut poate să aibă consecinţe fizice grave. De asemenea, un strănut oprit poate să dăuneze urechii ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Ianuarie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

ULTIMELE ŞTIRI

Pliculeţele de ceai - utilizări mai puţin cunoscute!

În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...

România participă la cea de-a 83-a ediție a Expoziţiei Internaționale “Săptămâna verde”

În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...

Cod roşu de avalanşă în Munţii Făgăraş

Meteorologii avertizează că cel puţin până mâine seară riscul ...

Cod Portocaliu de ninsori și viscol

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere este pregătită ...

Legea așteptată de fermieri!

ATENȚIE! AUTORITĂȚILE CU ATRIBUȚII DE CONTROL NU VĂ MAI POT SANCȚIONA FĂRĂ SĂ ...

A fost creat iaurtul care poate duce la vindecarea cancerului

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că iaurtul pe bază de broccoli ...

Legumicultorii se modernizează și își încălzesc serele cu energie solară

Legumicultorii care deţin sere şi livrează în timpul iernii legume pe ...

Biroul județean de informare turistică, inaugurat la Sfântul Gheorghe

Un birou judeţean de informare turistică, unde vizitatorii pot găsi ...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat cu puțin timp în urmă pe cine a desemnat ca premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, ...

Elevii de la oraş vor învăţa despre importanţa consumului de lactate

Peste 850 de copii din mediul urban vor învăţa până în data ...

Pârtia de schi de la Şugaş Băi a fost redeschisă

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece ...

Adolescenţii care privesc reclame la junk food, mai predispuşi la o alimentaţie nesănătoasă

Adolescenţii care se uită prea mult la reclamele pentru alimente nesănătoase ...

Un dinozaur construit din piese lego la Muzeul Etnografic

O lucrare de mari dimensiuni, construită din piese de Lego şi având ca ...

Concurs pentru adolescenți

Adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt invitaţi ...

Întâlnire de lucru a conducerii AFIR cu beneficiarii PNDR și autoritățile locale din județul Constanța

 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat astăzi, ...