SFATULPARINTILOR.RO. Beneficiile plantei MINUNE. Are gustul înțepător și te ferește de multe boli
Este cel mai răspândit condiment alimentar din lume. Parte a familiei de plante care include turmeric și cardamom, ceea ce poate explica de ce beneficiile pentru sănătate sunt atât de extraordinare. Chinezii și indienii din vechime au folosit tonici de ghimbir pentru a trata diferite boli, iar planta a fost o marfă neprețuită în timpul comerțului cu Imperiul Roman, din cauza proprietăților sale medicinale.
29 Iunie 2017, 15:02
Ghimbirul, este inexplicabil denumit "rădăcină de ghimbir", deși secțiunea comestibilă vândută in comerț și folosită în mâncare este, de fapt, tulpina sau rizomul.
În culturile occidentale, este folosit în principal în dulciuri și băuturi alcoolice, cum ar fi berea de ghimbir și vinul de ghimbir.
Dintre zecile de componente chimice diferite găsite în rădăcina de ghimbir, beneficiile terapeutice provin din rășina uleioasă din rădăcină, care acționează ca un agent puternic antioxidant și antiinflamator.
Ghimbirul are o istorie foarte lungă de utilizare în diferite forme de medicină tradițională / alternativă.
Acesta a fost folosit pentru a ajuta la digestie, a reduce greata si a ajuta la lupta impotriva gripei si a răcelii comune, pentru a numi doar cateva dintre beneficiile aduse sănătății. (PM)
Beneficiile plantei MINUNE. Are gustul înțepător și te ferește de multe boli
Este, de fapt, o radacina cu o forma ciudata. Nu toata lumea se da in vant dupa gustul sau usor picant. Cu toate acestea, ghimbirul nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui care este interesat de propria sanatate.
Iata 10 beneficii ale ghimbirului.
1. Tratament impotriva cancerului ovarian
Ghimbirul poate fi o arma eficienta in tratarea cancerului ovarian. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, anumiti compusi ai ghimbirului distrug celulele canceroase dezvoltate in ovare.
2. Previne cancerul de colon
Aceasta este concluzia unei cercetari a Universitatii din Minnesota, care a scos la iveala faptul va ghimbirul incetineste cresterea celulelor canceroase din colon.