Maramureş: Pensiunile rurale, ocupate deja în proporţie de 40% de Crăciun

17 Noi 2015

maramuresPeste 400 de pensiuni din satele şi comunele judeţului Maramureş se pregătesc să primească turiştii români şi străini pentru a petrece sărbătoarea Crăciunului, peste 40% din locurile disponibile fiind deja ocupate, a declarat preşedintele ANTREC Maramureş, Victoria Berbecaru.


"Cel puţin 440 de pensiuni şi moteluri rurale au intrat deja în febra pregătirilor de Crăciun pentru a primii turiştii. Din estimările noastre, mai bine de 40% din locuri au fost deja rezervate, iar în următoarele trei săptămâni gradul de ocupare ar putea ajunge la 90%. Majoritatea turiştilor care şi-au rezervat locurile provin din sudul ţării, Banat şi Dobrogea cât şi numeroşi străini care aleg ca destinaţie de vacanţă Maramureş atât pentru Crăciun cât şi pentru Anul Nou. Oferta de Crăciun e una mai veselă în ton cu importanţa religioasă a sărbătorii", a afirmat preşedintele ANTREC Maramureş.
Turiştii care au ales să petreacă sărbătoarea Naşterii Domnului la sat vor avea partea de mâncăruri tradiţionale, vor primi colindători sau vor merge la colindat împreună cu gazdele pensiunii.
"Din experienţa altora am dedus că românii, dar şi străinii doresc să marcheze Naşterea Mântuitorului religios, să meargă la colindat şi să primească la rândul lor colindători. De asemenea, românii cât şi străinii vor fi invitaţi în noaptea de Ajun la biserică pentru a participa alături de întreg satul la slujba religioasă, fireşte cei care vor dori să participe. Cei care vor alege să rămână în pensiune pot primi colindători sau împreună cu alte câteva persoane vom pleca la colindat prin sat câteva ore pentru a simţi atmosfera Crăciunului de altădată", a spus Victoria Berbecaru.
În ce priveşte bucatele care vor fi servite în funcţie de alegerea turiştilor, în seara de Ajun se vor pune pe masă preparate de post sau obişnuite.
"Românii, îndeosebi cei care respectă tradiţiile din strămoşi, doresc ca în seara de Ajun la masă preparatele să fie de post, însă există o categorie care preferă mâncarea tradiţională. De regulă, turiştii ne precizează din timp dacă doresc mâncare de post sau mâncare obişnuită. Turiştii caută pe timpul şederii în sat să consume doar preparate tradiţionale şi pe cât posibil gazdele satisfac aceste cerinţe. Partea bună e că mai toţi proprietarii pensiunilor, gospodari fiind, au în propria ogradă cele necesare unei mese tradiţionale. Ştiu că nu vor lipsi de pe masă preparatele de porc, cozonacii, piftia, sarmale cu cârnaţi afumaţi, toba, caltaboşii, vinul de casă şi nelipsita pălincă", a precizat Victoria Berbecaru.
O zi hotelieră pe durata sărbătorii Crăciunului poate costa între 80 şi 120 de lei, preţurile sunt negociabile, iar deţinătorii cardului Maramureş Pass, eliberat de Oficiul de turism din partea CJ Maramureş, primesc o reducere între 5% şi 10%.

O asemenea imagine mai rar! Un spectacol pe cât de fascinant, pe atât de înspăimântător! O furtună cu tunete și fulgere ...
Când ai poftă de un preparat pe bază de fasole, cea mai delicioasă variantă este ciorba. Dacă vrei, dă-i un plus de savoare folosind ...
Toată lumea iubește iluziile optice! Lumea este plină de iluzii optice și lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum apar. Deși ...
Tutankhamon a fost un faraon egiptean care a fost îngropat într-un mormânt plin de artefacte de aur în Valea Regilor. ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Noiembrie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

ULTIMELE ŞTIRI

În lumea copiilor de 1 iunie la Muzeul Satului

 

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită să ...

Alegeri locale parțiale în 49 de localități

 

În 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe ...

FOTO: Incendiu puternic la un depozit din comuna Darasti, Ilfov

Un incendiu puternic s-a produs vineri dupa-amiaza, la un depozit situat in ...

Radio România și Teleradio-Moldova, perspective ale unei bune colaborări

Georgică Severin - Director General Interimar al Societăţii Române de ...

În jurul Deltei Dunării, 400 de kilometri pe bicicletă și în barcă

Tineri români şi din străinătate vor merge, începând de ...

„Primăvara din grădină” în Cetatea Oradea vine cu o salată uriașă de 2.000 de litri

Peste 30 de producători autohtoni de legume, fructe, miere, lactate şi produse ...

Petre Daea: Sectorul irigațiilor, o prioritate pentru agricultura românească

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, s-a ...

Motocicliștii construiesc case pentru nevoiași în Cumpăna

De foarte multe ori, arătăm cu degetul, revoltați către lucrurile care nu sunt ...

Începe Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2017

 

In perioada 25 - 28 mai , la ARCUB – Centrul Cultural al ...

Produsele neagricole cu valoare adăugată primesc sprijin financiar

 

Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a selectat până ...

Roșiile românești, sigure pentru consum

 

Producătorii agricoli români susţinuţi prin programul de sprijin ...

Scenă deschisă de Ziua copilului la Sala Radio

De Ziua copilului, Orchestra Naţională Radio propune copiilor, părinţilor şi ...

Botoşaniul ar putea fi primul judeţ cu două produse cu identitate geografică protejată în UE

 

Botoşaniul ar putea fi primul judeţ din România cu două produse ...

Prima cultură de rabarbură din România, la Nadeş

 

Unicul producător de rabarbură în cultură organizată din ...

Incendiu devastator, la o fermă arădeană. Cum a salvat proprietarul animalele

Un incendiu de proporții a distrus aproape în totalitate o fermă din ...