Acum la Antena Satelor |
PROGRAM MUZICAL NOCTURN |
Urmeaza la Antena Satelor |
BUNA DIMINEATA, GOSPODARI! |
În şcoli a existat din totdeauna violență. Totuşi, acest fenomen este astăzi mult mai vizibil. Cum putem să prevenim și combatem agresiunile care se petrec în mediul școlar?
Academia Română anunţă cu profundă tristeţe vestea plecării din această lume, după o grea suferinţă, la vârsta de 91 de ani, a academicianului Dinu C. Giurescu, unul dintre cei mai mari istorici
„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!”; dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Nea Florică și Domnu’ Adi.
Supărarea îmbolnăvește ficatul! Care este părerea noastră și cea a specialiștilor? Cum realizăm că ne punem în pericol acest organ vital, pe care noi îl percepem ca fiind locul unde se depozitează supărările?
Rețetele „cu poveste” sunt specialitatea noastră Nr. 1! Simona Lazăr și Romeo Lupu gătesc alături de femeile satului românesc și adaugă în bucate sarea poveștilor și piperul întâmplărilor minunate.
Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.
„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? La noi afli tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole și marketing la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.
Dacă noțiunea de fermier este strâns legată de tradiție și convenție, doi tineri programatori s-au gândit să demitizeze această idee și să îi aducă pe fermieri mai aproape de consumatorul final.
Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!
Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!
De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.
Cum arată istoria românillor necunoscuți? În anul centenarului Marii Uniri, scoatem la lumină istoria neștiută a celor neștiuți. E momentul să descoperim 100 de anonimi pentru 100 de ani de istorie. Românească!
Duminică seara, la Antena Satelor, vocile tinere fac legea în singurul top de pe planetă destinat exclusiv artiștilor aflați la început de drum. Voi ați ales învingătorul săptămânii trecute. Și tot voi decideți cine intră în top duminica viitoare, votând de pe 20 aprilie până pe 27 aprilie la prânz: Anisoara Popescu, Mihaela Pitigoi,Cosmin Oiticari sau Ionut Cocos? Votați! Pentru că votul face topul. Iar topul face muzica populară mai tânără, mai sprinară!
Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.
E-o glumă veche între ardeleni, când își amintesc de copilărie: „am uns școala cu slănină, s-o mânce câinii”... Dar uite că turnurile bisericilor săsești nu le-or mâncat câinii, deși de secole acolo au adăpostit slănina! Dacă-i întrebi de Turnul Slăninii - pe ardeleni mai cu seamă - o să-ți
La 12 kilometri de tumultul fără sfârşit al Capitalei, se află o oază de linişte şi sfinţenie, unde ţi se pare că poţi pipăi veşnicia, mănăstirea Sfântului Calinic de la Cernica. Acest lucru este dat de cei aproape patru sute de ani de rugăciune şi viaţă închinată Domnului de vieţuitorii de la
Unde petrecem minivacanță de 1 Mai? Au mai rămas două zile până la debutul sezonului estival. Ajungem și noi în locurile preferate de turiști în minivacanța de 1 mai. Vă oferim și câteva destinații mai puțin știute.
Una dintre cele mai faimoase personaje feminine de la cumpăna secolelor al XIX-lea și al XX-lea a fost fără îndoială Nellie Bly. S-a născut în apropierea orașului Pittsburg, la data de 5 mai 1864.