Snack-urile şi produsele gourmet ajung şi în brutării

10 Noi 2015

10.11 SnackPreluarea de către brutării a rolului cafenelelor de altă dată, prin punerea în vânzare a snack-urilor şi a produselor gourmet, se află printre tendinţele conturate la Expoziţia GastroPan, care va avea loc la Târgu Mureş în perioada 7-9 aprilie 2016, au anunţat marţi, organizatorii evenimentului, Revistele Brutarul-Cofetarul şi Gastromedia.
Potrivit organizatorilor, în urma ocupării aproape în totalitate a standurilor expoziţiei GastroPan 2016 s-au conturat şi primele tendinţe, una dintre acestea fiind creşterea laturii comerciale a brutăriilor, în sensul că brutarii investesc tot mai mult în locuri care asigură contactul direct cu clienţii.
“Brutăriile din ziua de astăzi capătă un nou scop, revenind parcă la rolul cafenelelor de altă dată, când omul îşi începea ziua într-o astfel de locaţie, alături de un ziar, o cafea şi o brioşă. Dincolo de pâinea zilnică, într-o astfel de locaţie clienţii au parte de experienţe culinare complete, produsele expuse în vitrine sau pe rafturi satisfăcând exigenţe alimentare tot mai variate. De la sandvişul proaspăt de dimineaţă la gustarea rece de la prânz sau la salata uşoară de după masă, de la cafeaua ce dă startul zilei până la juice-ul care conferă plusul de energie necesar, de la prăjitura sau tortul preferat până la îngheţata răcoritoare sau la pralinele artizanale delicioase, un magazin cu profil de panificaţie-cofetărie poate oferi răspunsul la numeroase exigenţe culinare”, susţin organizatorii GastroPan pe site-ul propriu.


Dată fiind această tendinţă, numeroşi furnizori de ingrediente, ustensile şi utilaje în domeniu şi-au anunţat participarea la Expoziţia GastroPan.
Specialiştii în gastronomie spun că produsele gourmet sunt cele care se servesc în porţii mici şi sunt aşezate mai multe pe aceeaşi farfurie, cele mai cunoscute sunt foie gras, pate, caviar, escargot, trufe şi anumite soiuri de brânză. Aceştia spun că orice aliment poate deveni gourmet atâta timp cât este “unic şi special”.

Oamenii de ştiinţă au declarat că zona din jurul Polului Nord nu prezintă niciun indiciu că s-ar întoarce la starea de îngheţ ...
Dacă ai prin congelator puțină carne de porc tocată, o poți folosi pentru un delicios pilaf cu carne și legume. De ce ai nevoie pentru pilaf ...
Dacă faci parte din categoria oamenilor care trebuie să se acopere cu o pătură, indiferent cât de cald este afară, să știi că nu ești ...
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași nu este doar una dintre cele mai bune unități de învațământ superior din țară. Este ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Noiembrie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

ULTIMELE ŞTIRI

Încălzirea climatică provocată de oameni, singurul vinovat pentru canicula din 2016

 

Recordul mondial de căldură, canicula din Asia şi apele neobişnuit de ...

Gripa sezonieră provoacă anual circa 650.000 de decese la nivel mondial

Gripa sezonieră provoacă anual între 291.000 şi 646.000 de decese la ...

Peste 200.000 de turiști străini au vizitat, în acest an, Muzeul ASTRA Sibiu

Muzeul ASTRA din Sibiu va depăși până la finalul anului 2017 pragul de ...

ANSVSA: Distribuţia produselor contaminate cu Salmonella s-a făcut către state din Asia şi Africa

Distribuţia laptelui praf pentru bebeluşi contaminat cu Salmonella Enterică s-a ...

Copiii sunt în atenția autorităților locale din Cumpăna, Constanța

Primăria comunei Cumpăna, județul Constanța, în parteneriat cu Fundaţia ...

Peste 18.500 locuri de muncă sunt disponibile la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

FOTO: Microbuz răsturnat, două persoane decedate

Microbuzul care s-a răsturnat în această dimineaţă pe DN 15, între ...

Tehnologia digitală se află la ea acasă într-o școală din mediul rural

Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș este singura școală din județ ...

Peste 19 mii de locuri de muncă, vacante la nivel național

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunță că sunt ...

Trichinela identificată la porci sacrificați în gospodarii din Bistrița Năsăud

Doi porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei din localităţile ...

14, 15 și 16 decembrie, decretate zile de doliu național

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe ...

Fonduri mai mari pentru achiziționarea motorinei, acordate agricultorilor

Ajutorul de stat de care beneficiază, în acest an, agricultorii pentru ...

Cât costă carnea de porc în viu. Vezi HARTA județelor

Românii au început să studieze prețurile din care vor face ...

WWF: Colinele Transilvaniei, destinație pentru ecoturism de iarnă

WWF-România, în parteneriat cu Asociația Mioritics, lansează prima ...

AFIR a publicat Ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri și sere

Documentul, publicat pe pagina de internet a AFIR, prezintă metodologia de ...