Orezul brun, leacul din bucătărie împotriva cancerului

16 Noi 2015

16.11.orezOrezul brun este un aliment nutritiv, bogat în vitamine, pe care nu trebuie să-l excludem din alimentaţie. El conţine vitamina D, calciu, fibre, fier, tiamină şi riboflavină. Fiind foarte bogat în fibre, orezul brun oferă rapid senzaţia de saţietate şi ajută la îmbunătăţirea digestiei.

Orezul alb, însă, este mai puţin sănătos. El nu conţine vitamina B şi din această cauză presoanele care consumă foarte des acest sortiment sunt mai predispuse la afecţiuni cardiace şi diverse tulburări ale sistemului nervos. Totodată, orezul alb, fiind foarte rafinat, nu mai conţine niciun fel de elemente nutritive, cu excepţia amidonului, de care oricum nu avem nevoie.
Aşadar, orezul alb trebuie exclus din alimentaţie, deoarece este o glucidă rea, care conţine o cantitate mare de glucoză. Orezul integral (brun) este considerat de specialişti un leac împotriva cancerului. Fiind bogat în fibre insolubile, orezul brun oferă protecţie organismului împotriva apariţiei diferitelor tipuri de cancer. Cercetătorii au descoperit faptul că fibrele insolubile sunt vitale în protecţia organismului faţă de celulele canceroase. Studiile arată că persoanele care consumă două sau mai multe porţii de orez brun pe săptămână reduc riscul de a se îmbolnăvi de diabet de tip II, în timp ce persoanele care consumă regulat, de câteva ori pe săptămână, orez obişnuit (alb) sunt mai predispuse la apariţia diabetului. Orezul alb are un indice glicemic mai crescut decât orezul brun.
Aşadar, înlocuind orezul alb cu cel brun, se reduce cu 16% riscul de apariţie a diabetului de tip II. Orezul brun previne hipertensiunea, reducând astfel riscul apariţiei bolilor cardiace.
Orezul se numără şi printre puţinele alimente care nu conţin sare în mod natural, fapt pentru care trebuie inclus în regimul alimentar al hipertensivilor. Fosforul conţinut de bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Aşadar, este recomandat să consumăm prima porţie de orez brun la micul dejun, deoarece această substanţă stimulează activitatea creierului. Datorită glucidelor, vitaminelor din grupa B şi magneziului, orezul brun este considerat un aliment care reduce stresul. Astfel, o porţie de orez ne ajută să ne recăpătăm rapid forţele.
Fiind un aliment bogat în proteine, minerale şi vitamine, orezul brun este foarte bun pentru dietă, dar atenţie, nu este indicat persoanelor care suferă de constipaţie sau hemoroizi. Astfel, în cazul unei diete de slăbit, orezul creează senzaţia de saţietate. Orezul brun reprezintă şi un remediu important pentru curăţirea organismului, având un puternic efect de detoxifiere.

Mina de diamante din orașul Kimberly (Africa de Sud), cunoscută sub numele de The Big Hole a intrat în exploatare în anul 1871, ...
Găteala dâmbovițeană mai ales, cartofii pot fi umpluți cu multe și de toate (cartofii umpluți sunt o comoară la casa și la masa omului: se ...
Vedem descoperiri științifice incredibile făcute zilnic, dar noi cercetări indică faptul că există un decalaj destul de mare în ceea ce ...
Dolofan, rotund, alungit sau putin turtit, de un portocaliu care da un plus de culoare toamnei, dovleacul este o vedeta in felul sau printre ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Noiembrie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

ULTIMELE ŞTIRI

APIA va efectua plata ajutorului de stat în sectorul zootehnic

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că ...

Cel mai bătrân stejar din România, celebrat şi în acest an

 

Cel mai bătrân stejar din România, în vârstă de ...

Proprietarii de păduri din zone protejate încă mai pot depune cereri de compensaţii

ATENȚIE: Mai sunt doar 8 zile pentru depunerea cererilor în vederea ...

Ajutoare financiare de la Guvern pentru localitățile afectate de furtuni

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern pentru înlăturarea ...

AGRALIM 2017 și-a deschis joi porțile la Iași

AGRALIM 2017 își deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, ...

Zona montană a României – un areal special

 

Zona montană a României, constituie un teritoriu special. Un loc ...

Cum să ne comportăm în caz de furtună?

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până mâine seară ...

Două drumuri de legătură între Oradea şi comune limitrofe vor fi reabilitate

 

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, alături de primarii din ...

Jurnaliştii Radio Chişinău, parte a echipei Radio România

Incepând de astăzi, 13 jurnalişti de la Radio Chişinău participă la un ...

Consumul de miere în România este de trei ori mai mic decât media europeană

Consumul de miere în România este de 500-600 de grame pe locuitor ...

Furtuni violente în vestul țării. Bilanțul este catastrofal

8 morți și 68 de răniți.

Update: Numărul victimelor în urma futunii ...

Sărăcia, abuzul și dizabilitatea, principalii factori ai separării copiilor de familie

9.614 copii au fost separaţi de familie în ultimul an, aceştia fiind daţi ...

Fructele vor fi în centrul atenției, la Bistrița

Staţiunea de Cercetări Pomicole din Dealul Târgului - Bistriţa Năsăud va ...

”Noaptea Liliecilor” la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

 

”Noaptea Liliecilor”, un eveniment de popularizare a ...

Petre Daea a discutat cu Ambasadorul Statului Qatar despre sectorul ovin

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a ...