Prognoza meteo: ce vreme se anunţă de Revelion

28 Dec 2017

28.12 Prognoza meteo ce vreme se anunţă de RevelionOscilaţiile termice ne dau bătăi de cap. Vremea continuă să fie caldă în următoarele trei zile, cu temperaturi de până la 13 grade Celsius în unele zone ale ţării, însă spre sfârşitul anului vine frigul.

Precipitaţiile, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se vor semnala în ultimele zile ale anului, dar şi în 2018, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 25 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018.

Se răceşte în Banat

În Banat, până pe 28 decembrie va fi o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 11-13 grade Celsius, ziua şi 0-5 grade, noaptea. Ulterior, procesul de răcire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 şi 31 decembrie, atunci când media regională a temperaturii maxime va fi de 3-4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade.

Pe parcursul primelor 2-3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri de 2-3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie sunt estimate medii ale maximelor diurne de 4-6 grade Celsius, iar ale minimelor nocturne de -2 şi -1 grad Celsius. Precipitaţiile vor fi în general slabe şi locale în intervalul 28-30 decembrie, iniţial ploi, apoi lapoviţe şi ninsori, fiind posibilă pe arii restrânse formarea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vreme anormală în Crişana

În Crişana, primele 4 zile ale intervalului de prognoză vor avea o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 10-12 grade Celsius, ziua şi 0-4 grade Celsius, noaptea. În ultimele 3 zile ale acestui an, vremea se va răci astfel încât pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 2-3 grade, iar cea a temperaturii minime, în jurul a -3 grade. Pe parcursul primelor 2-3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri cu 2-3 grade Celsius ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4-5 grade Celsius, iar minimele nocturne de -3 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, atunci când local vor fi ploi ce se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, putând favoriza izolat producerea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Lapoviţă în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi mai caldă în perioada 25-28 decembrie, decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8-10 grade, ziua ş de -4 - 2 grade, noaptea. Spre sfârşitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1-2 grade Celsius, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade. Pe parcursul primelor 2-3 zile ale anului 2018 se estimează creşteri de 2-3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3-4 grade, iar minimele nocturne, -4 şi -3 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, atunci când vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar izolat vor fi condiţii de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariţia precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

11 grade în Maramureş

În Maramureş, în primele patru zile ale primei săptămâni, vremea se va încălzi astfel încât mediile maximelor vor creşte de la 6 la 11 grade Celsius, iar cele ale minimelor vor oscila între -1 şi 3 grade. Între 29 şi 31 decembrie, pe fondul răcirii vremii, mediile diurne vor coborî până la 2 grade, iar cele nocturne, spre -5 grade Celsius. Va urma o creştere uşoară a temperaturilor maxime până în data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Mediile minimelor vor creşte de la -5 la -2 grade în zilele de 3 şi 4 ianuarie şi apoi vor fi în scădere până la -4 grade, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare între 28 şi 30 decembrie. În ultima săptămână doar trecător, în unele zile, pot fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Minus 3 grade în Moldova

În Moldova, vremea va fi caldă în primele patru zile ale intervalului, cu mediile maximelor diurne în jurul valorii de 9 grade, apoi se va răci în 30 şi 31 decembrie până la o medie de 3-4 grade Celsius. În a doua săptămână de prognoză, mediile diurne vor oscila între 3 şi 5 grade. Valorile medii nocturne, în prima parte a săptămânii se vor situa între -1 şi 0 grade, iar în data de 29 decembrie acestea vor creşte până la 4 grade, urmând o scădere până la -3 grade, la 1 ianuarie 2018. În a doua săptămână, mediile nocturne vor varia între -3 şi 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând intervalul 29-30 decembrie, atunci când vor fi posibile precipitaţii predominat sub formă de ploaie.

Foarte cald în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în primele cinci zile ale acestei săptămâni, temperaturile medii maxime vor fi de 11-13 grade Celsius, iar cele minime vor atinge, la sfârşitul acestui interval, 8-9 grade. În zilele de 30 şi 31 decembrie, deşi procesul de răcire al vremii se va resimţi şi în această regiune, temperaturile medii diurne şi nocturne vor avea valori uşor mai ridicate decât în mod normal, menţinându-se pozitive. Primele şapte zile ale lunii ianuarie vor fi caracterizate în continuare de temperaturi medii ce depăşesc normele climatologice şi anume 4-7 grade, ziua şi -1 şi 1 grad Celsius, noaptea. Nu se vor semnala precipitaţii în intervalul 25-27 decembrie, dar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte în intervalul 28 decembrie - 31 ianuarie, cu cele mai mari şanse de producere în zilele de 29 şi 30 decembrie, atunci când vor fi mai ales ploi. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018, local vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

Ploaie în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă, în perioada 25-29 decembrie, pentru ultima decadă a lunii decembrie mai ales în cursul zilelor, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10-13 grade Celsius. În intervalul 30 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne şi nocturne vor continua să fie uşor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive, ziua şi uşor negative, noaptea. Din punct de vedere al precipitaţiilor se estimează o probabilitate redusă de apariţie în intervalul 25-27 decembrie, dar aceasta va creşte treptat în perioada 28-31 decembrie, cu precădere în zilele de 29 şi 30 decembrie, atunci când vor fi predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată spre finalul acesteia.

Precipitaţii mixte în Oltenia

În Oltenia, în intervalul 25-28 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, mai ales în cursul zilelor, cu temperaturi medii diurne în jur de 10 grade. În intervalul 30 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne vor continua să fie uşor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul nopţii, vor fi în general apropiate de cele normale, dar uşor negative şi posibil mai coborâte în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, până spre -4 grade Celsius. Din punct de vedere al precipitaţiilor posibilitatea de apariţie va fi foarte redusă în intervalul 25-27 decembrie, dar va creşte treptat în perioada 28-31 decembrie, îndeosebi în zilele de 29 şi 30 decembrie, atunci când vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ. În săptămâna 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicată către finalul perioadei.

Ger la munte

La munte, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-28 decembrie, urmând a se răci treptat începând cu 29 decembrie. În aceste condiţii, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopţilor, atunci când la altitudinile mai mari pot fi condiţii de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie 2018 se preconizează temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua şi -8 şi -4 grade, noaptea. Cele mai ridicate şanse de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

Sursa: adevarul.ro
Sura Foto București Fm

Fosile descoperite recent în Germania demonstrează că moliile şi fluturii există pe planeta noastră de cel puţin 200 de milioane de ani, ...
Vă mai aduceți aminte de acele gogoși pufoase pe care le făcea bunica de fiecare dată când mergeați la ea în vacanțe? De ce nu v-ați ...
Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici de la Universitatea Sheffield, creierul uman are un scaner wireless pentru emoţiile umane, al cărui ...
Medicii avertizează că oprirea unui strănut poate să aibă consecinţe fizice grave. De asemenea, un strănut oprit poate să dăuneze urechii ...
Top 10

ARHIVA DE ŞTIRI

Ianuarie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

ULTIMELE ŞTIRI

Cod roşu de avalanşă în Munţii Făgăraş

Meteorologii avertizează că cel puţin până mâine seară riscul ...

Cod Portocaliu de ninsori și viscol

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere este pregătită ...

Legea așteptată de fermieri!

ATENȚIE! AUTORITĂȚILE CU ATRIBUȚII DE CONTROL NU VĂ MAI POT SANCȚIONA FĂRĂ SĂ ...

A fost creat iaurtul care poate duce la vindecarea cancerului

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că iaurtul pe bază de broccoli ...

Legumicultorii se modernizează și își încălzesc serele cu energie solară

Legumicultorii care deţin sere şi livrează în timpul iernii legume pe ...

Biroul județean de informare turistică, inaugurat la Sfântul Gheorghe

Un birou judeţean de informare turistică, unde vizitatorii pot găsi ...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat cu puțin timp în urmă pe cine a desemnat ca premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, ...

Elevii de la oraş vor învăţa despre importanţa consumului de lactate

Peste 850 de copii din mediul urban vor învăţa până în data ...

Pârtia de schi de la Şugaş Băi a fost redeschisă

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece ...

Adolescenţii care privesc reclame la junk food, mai predispuşi la o alimentaţie nesănătoasă

Adolescenţii care se uită prea mult la reclamele pentru alimente nesănătoase ...

Un dinozaur construit din piese lego la Muzeul Etnografic

O lucrare de mari dimensiuni, construită din piese de Lego şi având ca ...

Concurs pentru adolescenți

Adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt invitaţi ...

Întâlnire de lucru a conducerii AFIR cu beneficiarii PNDR și autoritățile locale din județul Constanța

 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat astăzi, ...

Întâlnire între retaileri și crescătorii de ovine

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, i-a primit la ...

S-au stabilit plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în urma ...