-

Doar un sfert din laptele românesc ajunge la procesatori. Fermierii preferă să îl vândă pe internet

Doar 22% din laptele produs de fermierii români ajunge să fie procesat în fabricile locale, conform unui studiu rea­lizat de Eurostat, România înregistrând astfel cea mai mare ruptură între fermă şi fabrică la nivel european.

Media UE era în 2013 de 92%.

Din cele aproximativ un milion de capete de bovine, câte sunt în România, majoritatea se regăsesc în gos­po­dă­ri­ile populaţiei, care sunt axate pe producţia pentru propriul consum şi nu vând către marii procesatori.

„Nu am încercat să vând fa­bri­cilor pentru că nu am o can­­titate foarte mare. Vând doar prin sat şi am pus anun­ţuri pe OLX.

Este o diferenţă foarte mare între preţul pe care-l oferă fabricile şi cel cu care vindem noi. Nimănui nu i-ar conveni să-l dea aşa“, a spus Marius C. din jud. Ilfov, care are 12 vaci de lapte.

Citeste continuarea pe paginadagricultura.ro