-

Fabrică de produse lactate la Cojocna

Crescătorii de oi și capre din zona Cojocna caută noi metode de valorificare a laptelui. În general ei livrează laptele marilor procesatori din zonă.

Dar există și perioadele de supraproducție când o bună parte din laptele produs ajunge hrană pentru porcine.

Pentru a evita aceasta, fermeirii au decis să punele baze unei unități de procesare. Laptele va fi pregătit și ambalat pentru consum, dar vor fi produse și brânzeturi și iaurturi. Producția urmează a fi valorificată pe plan local. Inițiatorii proiectului mizează pe faptul că zona devine din ce în ce mai mult una industrială, din ce în ce mai puțini locuitori sunt implicați în agricultură.

De asemenea, în zonă există și băile Cojocna care atrag mulți vizitatori la sfârșit de săptămâna. Și aceștia pot fi potențiali cumpărători ai produselor lactate.

Mai mult decât atât sectorul turistic este în plin avânt, transmite corespondentul Radio Antena Satelor, Claudiu Pădurean.

Odată cu apariția unităților de cazare și de alimentație publică oportunitățile de valorificare a lactatelor vor crește.