-

S-a prelungit termenul pentru depunerea proiectelor de împăduriri

Cea de a doua sesiune de depunere a Cererile de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” se prelungește până la data de 17 noiembrie 2017, ora 14.30.
Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire și de obținere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestieră.


Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă:

"Cererile de finanțare pentru această măsură sunt pe bază de proiecte. Se depune proiectul la APIA și se selectează pe baza punctajului obținut, după modelul AFIR-ului. Deci această măsură nu este, așa cum este obișnuită lumea cu plățile directe de la APIA, pe baza unei declarații de suprafață, etc, pe această măsură de primă împădurire se vor declara eligibile sau neeligibile proiectele, selectate pe baza punctajului, la nivel național.”

Alocarea financiară este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro.

Sursa: RADIO MURES

Articole înrudite