-

Fermierii trebuie să solicite subvenţiile pentru motorină în câteva zile

Fermierii mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a solicita ajutorul acordat pentru motorina utilizată în agricultură.

Cererile de plată pentru cantităţile aferente ultimului trimestru din 2018 se pot depune până la data de 31 ianuarie inclusiv.

De asemenea, specialiştii din domeniu amintesc că sunt disponibile şi în acest an mai multe măsuri de sprijin pentru fermieri, cele destinate punctelor de procesare a laptelui sau de colectare a lânii, pentru cultivatorii de roşii în sere sau noul program de susţinere a raselor de porci Mangaliţa sau Bazna.

Sursa: rador

Articole înrudite

 • Zeci de fermieri din India au încheiat un marş de protest de cinci zile

  Zeci de mii de fermieri au ajuns în oraşul indian Mumbai, unde au încheiat un marş de protest ce a durat cinci zile. Ei cer autorităţilor să ofere mai mult sprijin fermierilor.

 • Majoritatea agricultorilor din România au doar experiență practică, fără pregătire în domeniu

  Peste un sfert din populaţia României se ocupa cu agricultura în 2015, ceea ce plasează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană, unde media era de 4,4%, arată Eurostat.

 • Ce bani vin de la APIA în următoarele zile

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 11 – 16 octombrie 2017, efectuează plata următoarelor scheme de plată:•ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură trimestrul II 2017. Suma totală plătită este de 148.533.233,00 lei, pentru un număr de 16.646 beneficiari și o cantitate totală de motorină de 104.711.184,273 litri; •Programul Național Apicol (PNA) 2017 pentru un număr de 4.544 apicultori cu o sumă totală de 32.525.801 lei;

 • AGROROMÂNIA. Combaterea principalilor dăunători ai stupilor de albine

  Pe langa substantele chimice folosite pentru tratarea culturilor, si care pot fi nocive pentru albine, apicultorii se mai confrunta si cu problema inamicilor naturali care „atenteaza” la stupii de albine.

  Viespea este destul unul din cei mai mari daunatori deoarece intra in stupi si fura mierea, atacand chiar si albinele. Gargaunul este o specie de viespe, care este extrem de rapace, atacand in special dimineata cand albinele sunt mai molesite. Se combat pulverizand in cuiburile lor care sunt adapostite in soproane, stresini, scorburi etc DDT sau HCH.

 • Plantațiile de căpșuni - un pariu câștigător

  300 mii de euro au investit cultivatorii de căpșuni din Satu Mare într-un domeniu devenit deja tradiție. Majoritatea plantațiilor au fos înființate pe terenurile revendicate de foștii proprietari sau moștenitorii acestora.