-

Fermieri bistriţeni datori la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

APIA are de recuperat de la mai mulţi fermieri bistriţeni aproximativ 33 milioane de lei, bani ce au reprezentat drept subvenţii pentru reconversie spre a practica o agricultură ecologică.

Fermerii s-au angajat să practice agricultură ecologică, însă erau şi obligaţi să deţină un contract cu un organism de inspecţie şi certificare care să le facă verificările necesare şi să le emită certificate din care să rezulte că s-a făcut verificarea fermei, aflăm de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Aceste organisme de verificare s-au dovedit că practică tarife mari, identice chiar cu subvenţiile pe care fermierii le primeau de la APIA, aşa încât, cei mai mulţi fermieri angajaţi să facă reconversia spre o agricultură ecologică au renunţat vazând în ce situaţie nemaîntâlnită se află.

Banii, primiţi deja în primii doi ani de reconversie, trebuie să-i restituie la APIA odată ce au renunţat la practicarea agriculturii ecologice.

Articole înrudite

 • Peste 800.000 de fermieri autorizați pentru Campania 2017

  APIA informează că, până la data de 13 martie 2018, a autorizat la plată un număr de 847.088 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017.

 • Trei comune din Bistrița Năsăud, fără medici de familie

  Monor, Ciceu - Mihăieşti şi Poiana Ilvei sunt trei comune unde nu există medic de familie. Monorul este una dintre cele mai mari comune.

 • Ce bani vin de la APIA în următoarele zile

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 11 – 16 octombrie 2017, efectuează plata următoarelor scheme de plată:•ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură trimestrul II 2017. Suma totală plătită este de 148.533.233,00 lei, pentru un număr de 16.646 beneficiari și o cantitate totală de motorină de 104.711.184,273 litri; •Programul Național Apicol (PNA) 2017 pentru un număr de 4.544 apicultori cu o sumă totală de 32.525.801 lei;

 • APIA: 11.000 de fermieri primesc sume restante la subvențiile de anul trecut

  Vestea mult aşteptată de fermieri a fost confirmată recent de către oficiali ai Ministerului Finanțelor Publice. Este vorba despre restanțele din plățile APIA pe 2016, ce urmează să fie distribuite în conturile a peste 11.000 de fermieri. Alocarea de fonduri, la care puţini fermieri mai sperau, este rezultatul unei măsuri legislative care prevede deblocarea a 33 de milioane de euro pentru plăţile APIA pe anul trecut.