-

Interes crescut pentru cursurile organizate de Direcţia pentru Agricultură

Un număr de 263 de persoane urmează în această perioadă cursuri de calificare în diverse meserii cu profil agricol, organizate de Direcţia pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui.

Directorul instituţiei, Gigel Crudu, a declarat, pentru AGERPRES, că interesul pentru calificarea în meserii ca legumicultor, apicultor, tractorist, crescător de animale sau pomicultor este unul crescut.

'În această perioadă, prin Compartimentul de formare profesională, promovare şi elaborare proiecte, sunt înscrise un număr total de 263 persoane, pentru şase cursuri de calificare profesională. Cele mai multe persoane au ales cursurile de calificare în meseriile de apicultor, legumicultor şi crescător de animale. La finalizarea cursurilor, absolvenţii vor obţine un certificat de calificare profesională, care va fi util atât la întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene prin măsurile de susţinere financiară, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, cât şi la desfăşurarea activităţilor în domeniul respectiv', a declarat directorul DAJ Vaslui.

În anul 2017, un număr total de 160 de cursanţi au absolvit cursuri de formare profesională organizate de DAJ Vaslui. Dintre aceştia, 51 au ales cursuri de apicultor, 26 s-au specializat ca legumicultori, 28 ca tractorişti, 18 vasluieni au optat pentru cursuri de calificare în profesia de lucrător în domeniul plantelor, 20 au absolvit cursuri de crescători de animale, în timp ce profesia de pomicultor a prezentat interes pentru 17 absolvenţi.

Potrivit organizatorilor, toate activităţile de instruire şi formare profesională se desfăşoară avându-se în vedere, în principal, corelarea experienţei practice cu alinierea la cerinţele societăţii moderne şi ale economiei de piaţă.


Sursa: AGERPRES

 

Articole înrudite