-

Arabii din Omar și Sri Lanka preferă carnea de oaie din Bistrița - Năsăud

Omar și Sri Lanka sunt cele două țări arabe unde au ajuns în primele trei luni din acest an peste 160 de tone de carne de oaie și de capră provenită de la un abator din Bistrița - Năsăud.

De asemenea, au plecat către export în primele trei luni ale anului și aproape 21.000 de miei care au fost exportați doar de la o fermă din comuna Livezile, aflăm de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Cei mai mulți au plecat către Italia, în jur de 11 800 capete. Urmează Bulgaria cu 2800, Croația, 2433, Grecia 2100 și Germania unde au ajuns deocamdată 1660 de miei.

Greutatea mieilor ceruți variază în funcție de obiceiurile culinare din respectivele țări, însă media de greutate cerută este de 14 kilograme/cap de animal.

La export merg însă chiar și miei de la 3 săptămâni în sus, în funcție de obiceiurile alimentare din zonele respective. Excepție ar face italienii în special cei din Sardinia care solicită miei timpurii, chiar și de trei săptămâni, pentru că folosesc intens laptele de oaie.

În țările arabe se preferă totuși carnea de oaie, explică dr. Ioan Bogolin - directorul DSV Bistrița - Năsăud.