-

10.000 de hectare de teren agricol urmează să fie, în sfârșit, irigate

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare - Filiala Olt a pornit astăzi o staţie de repompare a apei pentru irigaţii, ce deserveşte o suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare de teren agricol. 

Directorului filialei judeţene ANIF, Cristian Vruse, a declarat, pentru AGERPRES, că staţia de repompare a apei pornită astăzi - SRP 3+21 - face parte din infrastructura principală de irigaţii din cadrul amenajării Bucşani - Cioroiu şi duce apă din râul Olt în canalele de irigaţii din care se pot alimenta utilizatorii de apă pentru irigaţii din zona Piatra-Olt.

Cristian Vruse a menţionat că respectiva staţie de repompare a apei pentru irigaţii a fost reabilitată prin Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii şi că investiţiile în infrastructura principală de irigaţii vor continua în judeţ, în mai multe zone.

Reprezentantul ANIF Olt a spus că pentru anul în curs au fost încheiate contracte de irigare pentru aproximativ 70.000 de hectare, dar probabil că nu va fi irigată întreaga suprafaţă contractată pentru că nici staţiile de repompare nu sunt modernizate şi nici fermierii nu deţin încă instalaţiile necesare pentru a uda o suprafaţă atât de mare.

În prezent, în judeţul Olt este irigată o suprafaţă de 1.600 de hectare din zona Drăgăneşti-Olt, unde se află o orezărie. În acest an se vor iriga culturi agricole şi în zona Corabia, zona Piatra-Olt, Stoeneşti, Rusăneşti şi Strejeşti.

Sursă: agerpres.ro

Foto: libertatea.ro