-

Rapoarte operative cu privire la pagubele produse terenurilor agricole de precipitații

Fenomenele hidrometeorologice periculoase - precipitații, vânt puternic, grindină -, înregistrate miercuri, 16 mai 2018, pe raza județului Botoșani, au afectat mai multe terenuri agricole.

Au fost afectate obiective din comunele Vlașinești, Dragușeni, Nicșeni, Unteni, Săveni, Ungureni și Răchiți.

În urma rapoartelor operative întocmite în baza solicitarilor din teritoriu de catre Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Dan Slincu a emis doua ordine de constituire a patru comisii de evaluare a pagubelor- una care se ocupa de case, drumuri si podete în comunele Draguseni si Vlasinesti si celelalte trei comisii care au ca obiectiv constatarea si evaluarea pagubelor la culturile agricole de pe raza celor sapte UAT-uri.

Si asta deoarece evaluarile estimative elaborate de comisiile locale, arata ca s-au produs pagube pe aproximativ 7.625 ha de terenuri arabile, 1.346 ha de pasuni si 0,3 ha solarii precum si la 6,7 km drumuri pietruite,trei fântâni, sase podete si doua imobile de locuit.

„Ne dorim ca botosanenii afectati de fenomenele meteo sa poata beneficia de sprijin financiar din fonduri publice cât mai repede pentru a-si salva culturile si a-si repara locuintele. În acest sens, începând de astazi, comisiile constituite au plecat în teren pentru evaluarea pagubelor”, a declarat prefectul Dan Slincu.

Comisiile îsi vor încheia activitatea pe data de 22 mai, urmând ca dupa finalizarea rapoartelor sa existe o situatie concreta a pagubelor si a sumelor necesare.

GINA POENARU