-

Noi unităţi de procesare a peştelui marin şi locuri de muncă pentru tineri

Interesul românilor pentru consumul de carne de peşte a crescut constant în ultimii ani. Potrivit procesatorilor din domeniu, anul acesta, consumul pe cap de locuitor a depăşit 6 kilograme.

Este motivul pentru care autorităţile din Mangalia s-au gândit să deschidă noi unităţi de procesare a peştelui marin şi să creeze locuri de muncă pentru tinerii, care vor să se apuce de pescuit.

"Dezvoltarea comunităţilor de pescuit în zona Mangalia" reprezintă un proiect, în valoare de 2 milioane de euro, fonduri europene, care va fi lansat de Asociaţia Flag Mangalia Litoral.

"Marea problemă a noastră este că nu avem infrastructură de pescuit în regulă. Asa, se doreste dezvoltarea de magazine de peste sau restaurante de peste, astfel încât pescarii să aducă o valoare adăugată pestelui - adică să nu îl vândă neapărat proaspăt, să îl vândă procesat, preparat.

În Marea Neagră avem o varietate destul de mare de peste, dar în special calcanul, care este un peste de o valoare ridicată. Iar în lacul Tatlageac există peste de apă dulce cum ar fi crapul, salăul, carasul", a precizat managerul asociaţiei, Sorin Mănăilă.

Fondul european sprijină realizarea unei infrastructuri pescăreşti, începând din comuna 23 August până la Vama Veche.

Sursa: rador

Articole înrudite