-

Precipitațiile au făcut pagube mari pe terenurile agricole din Suceava

Din datele preliminare furnizate de primării, ploile abundente și revarsarile de ape au afectat 40 de hectare de grâu, 12 hectare de orz, 156 de hectare de porumb, 22 de hectare de floarea soarelui.

Ponderea au deținut-o pajiștile, deoarece cele mai multe stricăciuni s-au produs de-a lungul râului Moldova.

Prin Ordinul nr. 166 al prefectului judetului Suceava, Mirela Elena Adomnicai, a fost constituita Comisia judeteana pentru constatarea pagubelor produse ca urmare a precipitatiilor si inundatiilor, structura care va centraliza datele si le va trimite Guvernului.

Conform specialistilor în domeniu daca nu se vor acorda despagubiri de la bugetul de stat, fermierii vor avea parte de o reducere a impozitului pe norma de venit din agricultura. (MIHAELA BUCULEI)

Articole înrudite

 • Oamenii Cetății Eterne

  De când mă știu Suceava a fost și cred că încă va rămâne Cetatea Eternă, adică un altfel de loc sacru unde oamenii s-au aflat deasupra vremurilor sfidând într-un anume fel încercările vieți.

 • Municipalitatea din Suceava vrea să reabiliteze singurul ştrand din oraş

  Locuitorii municipiului Suceava ar putea beneficia din nou de ştrand, începând din 2021.

 • Suceava, distinsă cu titlul „Destinaţie Europeană de Excelenţă”, de Comisia Europeană

  Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că va participa la Târgul de Turism de la Bucureşti pentru a primi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur, premiul Suceava - Destinaţie Europeană de Excelenţă.

  „Suntem într-o echipă cu domnul preşedinte (presedinte Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur) şi nu trebuie să ratăm această ocazie de a pune în evidenţă oraşul Suceava. Cred că o să ne atingem scopul de a promova Suceava (...) Lucrăm la fundamentarea bugetului pentru anul 2018. Vrem să ne ţinem de cuvânt şi nu vom pune taxa hotelieră din acest an tocmai pentru a încuraja, prin această măsură, agenţiile de turism sau care au spaţii de cazare, pentru că şi la Gala Asociaţiilor Municipiilor din România am fost nominalizaţi la categoria „Turism” într-o companie foarte selectă, cu Sibiul şi Cluj-Napoca (...) Suntem pe un trend bun şi trebuie să dezvoltăm şi această ramură care este mai dezvoltată în judeţ”, a spus Lungu.