-

Maramureş: 22 de porci descoperiţi fără elemente de identificare sanitar-veterinară, sacrificaţi

Lucrătorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş au găsit în gospodăria unui localnic din comuna Lucăceşti 22 de porci fără elemente de identificare.

Anunțul a fost făcut miercuri de directorul adjunct al DSVSA Maramureş, Vasile Pop.

"Acţiunea noastră a demarat în urma unei sesizări făcute de Poliţia din comuna Mireşul Mare iar în urma inspecţiei într-o gospodărie a unui localnic din Lucăceşti au fost identificate 22 de capete porcine fără elemente de identificare sau documentele de însoţire care să ateste starea de sănătate a porcilor. (...) Din declaraţia proprietarului reiese ca acesta achiziţionase un număr de 32 capete porcine dintr-o localitate din judeţul Satu Mare, 10 capete fiind comercializate imediat către un cetăţean din localitatea Bârsana. Animalele descoperite în gospodăria localnicului au fost eutanasiate iar cadavrele ecarisate pe un teren pus la dispoziţie de Primărie", a spus Vasile Pop.

Potrivit acestuia, gospodarul din satul Lucăceşti, dar şi cel din comuna Bârsana care a cumpărat cei 10 porci vor fi sancţionaţi contravenţional.

Directorul adjunct al DSVSA Maramureş a mai precizat că în cazul comerţului cu animale fără toate documentele prevăzute de lege, persoanele implicate vor fi sancţionate, pentru că pot pune în pericol sănătatea potenţialilor consumatori de carne de porc.

Sursa: Agerpres

Foto: Ștefan Varga

Articole înrudite