-

În România a intrat carne de vită de la animale bolnave din Polonia

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov. Marfa livrată a fost distrusă.

ANSVSA a fost notificată oficial, miercuri, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), despre prezenţa României pe lista de distribuţie a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informaţiilor relevate de o anchetă media.

Conform presei poloneze, compania în cauză sacrifica animale bolnave, iar carnea era amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.

Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare, precizează ANSVSA.
Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată.

Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauţiei, neexistând certitudinea efectuării inspecţiei post-mortem a carcaselor.

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Ungaria, Lituania, Portugalia şi Suedia.

Sursa: mediafax.ro
Sursa Foto: Simona Lazăr

Articole înrudite