-

Daea: Această temere formidabilă a inginerilor piscicoli trebuie luată în seamă

Petre Daea a explicat, miercuri, ce a vrut să spună prin „cormoranii în România fac baie în piscină”: sunt un pericol pentru fermele pescarilor, fiind într-un număr prea mare.

„Cormoranii aceştia sunt în toată ţara. (...) Am văzut imagini date de televiziuni că sunt aici, pe Dâmboviţa. Această temere formidabilă a inginerilor piscicoli trebuie luată în seamă. Dacă mănâncă mii de tone de peşte, dacă distrug pepiniere piscicole, dacă scot din apă tot şi pleacă. Peştele este cel mai valoros filtru natural. Dacă iei calitatea apei la intrarea şi la ieşirea din amenajarea piscicolă, constaţi că apa este mai valoroasă la ieşire decât la intrare, pentru că există această masă în zona respectivă, microorganismele care purifică apa respectivă”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a subliniat că inginerii piscicoli se confruntă cu numărul mare de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată ţara, din momentul în care au devenit specie protejată.

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul acesteia, el a spus: „A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”.

Sursa: mediafax.ro

foto: AS

Articole înrudite