-

Pesta porcină africană a fost confirmată și în județul Covasna

Direcţia Sanitar-Veterinară Covasna a anunţat, vineri seară, apariţia virusului pestei porcine africane în judeţ.

Potrivit conducerii instituţiei, virusul a fost confirmat la două cadavre de porci depistate într-o groapă de gunoi de la marginea municipiului Sfântu Gheorghe.
Din investigaţiile preliminare a rezultat că animalele au fost crescute într-o gospodărie din municipiu timp de aproape un an, fiind furajate preponderent cu resturi alimentare provenite inclusiv din tomberoane şi platforme de gunoi.
”În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna au depistat proprietarul gospodăriei din care au provenit cadavrele. Gospodăria afectată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi mijloacelor de transport. De asemenea, s-a procedat la dezinfecţia exploataţiei şi l-a ecarisarea cadavrelor', precizează directorul executiv al DSV Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, într-un comunicat de presă

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: evz.ro