-

Legumicultorii din țara noastră solicită tot mai mult semintele pentru soiurile autohtone

Solicitările de seminţe şi răsaduri de legume din soiurile tradiţionale româneşti au crescut în acest an cu peste 20%, a anunţat conducerea Staţiunii de cercetări legumicole Buzău.

”Cererea de seminţe din soiurile tradiţionale româneşti a fost mai mare în acest an cu peste 20% faţă de anul trecut, de asemenea, vor fi plantate răsaduri cu circa 20-30% mai multe, întrucât anul trecut nu am reuşit să onorăm toate solicitările”, a declarat, directorul Staţiunii de cercetări legumicole Buzău, Constantin Vlad.

În context, şeful Laboratorului Genetică, Ameliorare şi Conservarea Biodiversităţii, cercetătorul Costel Vânătoru a declara că ”anul acesta se va înregistra un adevărat record de produse tradiţionale româneşti în pieţe şi supermarketuri”.
”Pe de o parte, este meritul specialiştilor din cadrul ministerului de resort care au decis să acorde un punctaj superior la acordarea de subvenţii în cazul cultivării de soiuri româneşti, pe de altă parte, este meritul consumatorilor care refuză produsele din import fără gustul şi aroma inconfundabile celor româneşti”, a mai precizat sursa citată.

Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, a adăugat că ”printre soiurile solicitate pe scară largă în acest an se numără tomatele Inimă de bou şi Andrada, precum şi cele tip cherry Flaviola, recent omologate şi introduse în cultură”.

Sursa : agerpres.ro
Sursa foto: pixabay.com

 

Articole înrudite