-

Invitație la cidru românesc, la Mărăcineni, Argeș

Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Argeș, organizează împreună cu Casa Olandeză a Pomicultorului din România un eveniment despre producția de cidru în România.

Cidrul este unul dintre cele mai apreciate produse naturale, slab alcolizat, din fructe, cunoscut din antichitate până în zilele noastre.

Evenimentul are loc joi, 28 februarie 2019, la sediul institutului.

Joi, aproximativ 100 de specialiști din țară și străinătate, reprezentanți ai mediului universitar și științific, ai legistlativului și executivului, fermieri, jurnaliști etc., vor dezbate problemele agriculturii românești în actualul cotext.
Cu precădere despre mărul și producția de cidru, dar și despre probleme de valorificare a produselor românești ori cum să nu mai consumăm de la alții.

Tema principală: Noi soiuri de măr adaptate pentru producția de cidru din România. Evenimentul mai cuprinde și alte momente interesnte, demonstrații practice și surprize în livadă.

O dezbatere de 60 de minute va avea loc, în direct de la Mărăcineni, joi, 28 februarie, intre orele 17:00-18:00, la Radio România Antena Satelor, emisiunea "Fermier în România".

Constantin Pasol

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite