-

Fermierii români trebuie ajutaţi să îşi vândă marfa în supermarketuri

 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că fermierii români trebuie ajutaţi să îşi vândă marfa în supermaketuri.

"Se supără unii că am început să vorbim serios despre alimentele otrăvite care intră în România şi pe care le consumă copiii noştri. Nu avem dreptul să vedem dacă laptele pe care mamele îl cumpără copiilor lor este sănătos? (...) Fermierii şi producătorii români nu au dreptul să îşi vândă marfa în galantare în supermarketuri? Când vreodată o roşie de Teleorman e mai puţin gustoasă decât una din Spania sau din altă ţară? Niciodată! De ce producătorul de mere, de pere, de fructe, de brânzeturi şi lactate nu poate să-şi vândă marfa în România?", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a susţinut că toate firmele româneşti merită să fie ajutate.

"Sunt mulţi primari care spun că nu mai vin la licitaţie firmele. Păi nu mai sunt! Pentru că au fost omorâte de Antifraudă, ANAF, de procurori. Trebuie să-i ajutăm să-şi refacă firmele. Trebuie să-i ajutăm să-şi refacă firmele, pentru că nivelul de investiţii care a început şi care va continua în România o să ne ducă la un alt blocaj şi anume nu vom mai avea forţă de muncă", a spus Dragnea.

El a adăugat că România nu mai poate să rămână 'spectator', în timp ce resursele ţării sunt "scoase din pământ şi pleacă" din ţară.

Liderul social-democrat a afirmat că şi băncile ar trebui să sprijine ţara şi să acorde dobânzi mai mici şi să nu mai existe diferenţe mari între dobânzile plătite de români şi alţi europeni.

"Sunt unii deranjaţi că am zis ca băncile să mai sprijine şi România. Poate, dobânzile să fie mai mici. De ce să fie diferenţă aşa de mare între dobânzile pe care le plătesc românii din România, iar cei din alte ţări europene dobânzi mai mici?", a completat preşedintele PSD.

Sursa: AGERPRES