-

Pălinca, brânzeturile şi afumăturile, pe lista produselor tradiţionale atestate

Pălinca de prune, produsele de carne afumate şi brânzeturile se află pe lista celor 16 produse tradiţionale atestate până în prezent în judeţul Sălaj.

Potrivit datelor Direcţiei Agricole Sălaj, 10 din cele 16 produse tradiţionale atestate aparţin unei firme din Şimleu Silvaniei şi sunt diferite produse de carne conservate prin afumare, precum pecie, clisă, cârnaţi de casă, costiţă sau şuncă.

Pe listă să mai află pălinca de prune şi cea de fructe, ale unui producător din Zalău, respectiv brânză de burduf, telemea, caşcaval şi caş de capră, toate produse de o firmă din Moiad.

„Aceste produse nu au în compoziţia lor aditivi alimentari, fiind realizate după reţete tradiţionale şi un mod de producţie şi prelucrare tradiţionale, prin care se disting de produse similare aparţinând aceleiaşi categorii”, a declarat Valentin Duca, directorul Direcţiei Agricole Sălaj.

AGERPRES

Foto: pixabay.com

Articole înrudite