-

Debutează "Luna Pădurii". Programul Romsilva de împăduriri pe 2019

Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare Romsilva, prin care se urmărește asigurarea permanenței pădurilor, pentru ca acestea sa-și exercite cu continuitate funcțiile.

Pentru anul 2019, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a propus un program de regenerare a padurilor de 12.615 hectare, din care: regenerari naturale – 7.935 hectareregenerari artificiale – 4.680 hectare

Pe langa lucrarile de regenerare a padurilor, naturale si artificiale, care se vor executa in 2019, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va efectua lucrari de completare a plantatiilor infiintate in anii anteriori si lucrari de refacere a plantatiilor afectate de diversi factori climaterici (seceta, incendii, etc.

Pentru lucrarile de impaduriri programate in 2019 sunt necesari 27 milioane puieti forestieri.

In ultimii cinci ani, in padurile proprietatea publica a statului, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a regenerat 79.601 de hectare, din care 49.387de hectare prin regenerari naturale si 30.214 de hectare prin regenerari artificiale (impaduriri), pentru care s-au folosit 171 milioane de puieti forestieri.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva utilizeaza, pentru activitatea de regenerare a padurilor proprietate publica a statului, puieti proveniti din pepinierele silvice proprii, unde se produc anual aproximativ 50 de milioane de puieti forestieri din 60 de specii, in 9 pepiniere centrale si circa 600 de pepiniere apartinand subunitatilor noastre.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3.13 milioane hectare paduri proprietate publica a statului, ceea ce inseamna 48% din totalitatea suprafetei cu paduri de la nivel national.

Diferenta de 52% o reprezinta suprafetele care apartin proprietarilor privati. Padurile administrate de Romsilva detin certificarea managementului forestier la standarde internationale.

Viorel Grosu
Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite