-

Manual de educaţie forestieră pentru cei mici

Direcția Silvică Neamț a lansat un proiect pilot de educare a elevilor din clasele gimnaziale. Este vorba de un manual de educație forestieră intitulat "Prin pădurile Neamțului".

Directorul Directiei Silvice Neamt, Doru Gherghel, si coordonatorul manualului, Sebastian Catanoiu, de la Administratia Parcului Natural Vânatori-Neamt, i-au prezentat manualul ministrului apelor si padurilor.

Directorul general al RNP- Romsilva, Gheorghe Mihailescu vrea sa extinda initiativa Directiei Silvice Neamt si la nivelul celorlalte directii silvice si, totodata, sa realizeze un parteneriat cu Ministerul Educatiei, astfel încât manualul sa fie material de studiu la orele de Educatie civica.

Cartea este tiparita pe hârtie de buna calitate, care permite sa fie redate imagini spectaculoase, având în vedere ca în ea este prezentata lumea padurii în toata splendoarea ei.

Copiii vor regasi în acest volum informatii despre viata padurii, animalele care traiesc în ea, plante, speciile de arbori; afla cum arata padurea în diferite anotimpuri, dar si cum sa realizeze ceva interesant folosind ghinde, de exemplu.

Copiilor le sunt aratate urmele pe care le lasa diferite specii de animale si sunt ghidati sa construiasca o casuta pentru pasari.

Tot din volumul „Prin padurile Neamtului”, cei mici învata cum sa înfiinteze o plantatie, ce este aceea o pepiniera sau ce sunt ariile protejate.

GIANINA BUFTEA

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite