-

Se caută lucrători pentru împăduriri

Direcţia Silvică Vaslui caută lucrători pentru împăduriri, deşi la nivelul judeţului există mii de şomeri, se găsesc foarte greu muncitori care să vină la plantat copaci.

Anul acesta silvicultorii vasluieni şi-au propus să planteze zeci de hectare de pădure. Obiectivul Direcţiei Silvice, însă ar fi mult mai uşor de realizat dacă ar fi forţă de muncă. Fără prea mare folos s-a făcut apel la cei peste 11.000 de şomeri din judeţul Vaslui care spun că nu găsesc de lucru căci cei interesaţi au fost puţini, astfel că, iată, baza rămâne tot la Voluntari, spune Cătălin Idriceanu, şeful Direcţiei Silvice Vaslui: „Ne aflăm în cadrul Ocolului Silvic Băceşti, într-un perimetru de trei hectare, unde plantăm, împreună cu muncitori sezonieri şcolari şi cu alţi doritori de la diverse instituţii locale şi din oraşul Vaslui, plantăm stejar, arţar, frasin, paltin.”
Plantarea de puieţi, spun reprezentanţii Direcţiei Silvice Vaslui, a putut fi realizată în graficul stabilit pentru această perioadă, întrucât vremea a permis începerea lucrărilor încă din luna februarie. „Pentru întreg anul 2019 avem de împădurit, integral, o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare, programat în prima parte a anului, în campania de primăvară, în jur de 50 de hectare pe care aproape le-am realizat la această dată”, mai spune Cătălin Idriceanu.
În prezent, judeţul Vaslui are o suprafaţă împădurită de doar 13%, în timp ce media naţională este de 26%.

RADOR

Foto: Pixabay