-

ZECI de milioane de euro, disponibile pentru asigurarea producției agricole

Peste 71 de milioane de euro sunt disponibile pentru reducerea efectelor dezastrelor naturale și asigurarea producției agricole.

Până pe 30 iunie 2019, se pot depune proiecte pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile.

De asemenea, AFIR a deschis o sesiune de primire de cereri de finanțare a primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor.

Ce submăsuri s-au mai deschis și cine sunt beneficiarii acestor fonduri, aflăm de la Claudiu Coadă - director general adjunct AFIR, invitat in emisiunea "Viața la Țară", de la Radio Antena Satelor

Vorbim de trei submăsuri foarte importante. Prima submăsură lansată este submăsura 5.1. destinată să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile.

De asemenea, începând cu 1 aprilie 2019, se lansează prima sesiune de depunere a cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor.  Data limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 iunie 2019, spune Claudiu Coadă.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a Agenției, www.afir.info, până la termenul prevăzut în Anunțul de lansare sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri europene au la dispoziție Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe portalul AFIR, la secțiunea Investiții PNDR în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite