-

Seminarul „Tehnologii moderne pentru industria cărnii din România” continuă

Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO 2019 – Tehnologii moderne pentru industria cărnii din România” are loc și astăzi, la Ramada Parc, din București.

Evenimentul reunește specialiștii și autoritățile din domeniu pentru a dezbate problemele care afectează sectorul.

SIIC 2019 a debutat, ieri, când a fost invitat la emisiunea Fermier în România de la Radio Antena Satelor, Dorinel Niculae, project manager în cadrul indrustriacărnii.ro.

El a declarat că anul acesta este organizată conferința integrată a insdustriei cărnii, iar ca de obicei organizatorii și-au propus să găsească soluții pentru dezvoltarea sectorului din de carne și preparate din carne din România.

„Avem un număr de invitați foarte importanți din sectorul de carne și preparate din carne, cât și doi invitați speciali, dintre care vreau să amintes pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, un invitat special, domnul Eran Raizman, care este specialist FAO în producția și sănătatea animalelor”, a declarat Dorinel Niculae.

Acesta a menționat, de asemnea, în cadrul emisiunii Fermier în România, că printre subiectele pe care le vor dezbate la această ediție a conferinței se regăsesc și cele referitoare la situația sectorului de carne de porc din România, în contextul în care țara noastră se confruntă cu pesta porcină africană.

Managerul a subliniat că vor exista anumite schimbări la nivelul acestui sector : „Vom discuta și despre posibilitățile de dezvoltare a sectorului cărnii de porc și din punct de vedere tehnologic. Vom avea prezentări pe partea de ambalare, unde vor fi foarte multe modificări, atât anul acesta cât și anul viitor vis-à-vis de reducerea plasticului din ambalaje.”

„De la furcă la furculiță” este conceptul pe care se va baza desfășurarea dezbaterilor de astăzi, a adăugat Dorinel Niculae project manager în cadrul indrustriacărnii.ro.

Sursa: Fermier în România, Radio Antena Satelor

Sursa foto: ramstein.af.mil