-

De Paşte vor fi locuri special amenajate pentru comercializarea mieilor

În pieţele agroalimentare din judeţul Tulcea, cei mai mulţi comercianţi sunt şi producători locali. Directorul Societăţii Agropieţe Tulcea, Rodica Pascale, spune că de Paşte vor fi locuri special amenajate pentru comercializarea mieilor şi a iezilor.

Pentru sezonul estival doreşte să demareze modernizarea a două sectoare din Piaţa Veche.

Carnea de porc este adusă din afara judeţului din cauza pestei porcine africane care a afectat crescătoriile din această zonă.

Locuitorii Văii Jiului ar putea cumpăra miei de Paşte de la centrul de sacrificare temporară din cadrul Pieţei Petroşani.

Administraţia Pieţelor a demarat procedura de autorizare a punctului temporar şi se aşteaptă evaluarea şi autorizarea DSVSA Hunedoara.

Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar se va putea realiza numai în perioada 15 - 28 aprilie.

Pe de altă parte, DSVSA Hunedoara anunţă că, pe tot parcursul lunii, este asigurată permanenţa la nivelul direcţiei, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Reprezentanţii instituţiei vor monitoriza permanent circulaţia ovinelor şi caprinelor destinate sacrificării, după confirmarea scrapiei şi în judeţul Hunedoara.

Sursa: rador

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite