-

Caz de pestă porcină africană, confirmat la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare Bistra

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat de către autorităţile sanitar-veterinare la un porc mistreţ găsit mort pe un fond de vânătoare din zona Bistra.

Informaţia a fost postată de Instituţia Prefectului - judeţul Maramureş, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, după recoltarea şi analiza probelor recoltate, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la porcul mistreţ găsit decedat pe fondul de vânătoare Bistra.

Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a precizat în cadrul Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor că s-a procedat la stabilirea zonei infectate pe o suprafaţă de 8 km, care include trei fonduri de vânătoare, respectiv localităţile Rona de Sus, Rona de Jos, Coştiui, Lunca la Tisa, Bocicoiu Mare, Crăciuneşti, Valea Vişeului, respectiv delimitările fondurilor de vânătoare de către grupul de experţi.

Conform procedurilor în vigoare, zona tampon are o suprafaţă de 5 km şi include cinci fonduri de vânătoare, respectiv localităţile Tisa, Sighetu Marmaţiei, Valea Cufundoasă, Lazu Baciului, Vadu Izei, Valea Stejarului, Onceşti, Năneşti, Bârsana, Petrova, Crasna Vişeului şi Bistra.

'În fondurile de vânătoare din zona afectată se dispun măsuri de recoltare integrală a mistreţilor prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă şi dibuire', a precizat Vasile Moldovan.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: pixabay.com

 

Articole înrudite