-

A rămas mai puțin de o lună pentru depunerea cererilor unice de plată

Peste 537 de mii de cereri unice de plată au fost depuse până acum la centrele APIA din țară, pentru o suprafață totală de aprox. 3 milioane de hectare.

Fermierii mai pot depune cererile până la data de 15 mai.

Ce se întâmplă după această dată – aflăm de la Adrian Pintea, director general APIA:

“În ceea ce privește plata care va fi făcută aferentă anului de cerere 2019, toți fermierii trebuie să știe că începând cu data de 16 mai până în data de 31 mai, fiecare fermier poate să-și aducă orice fel de modificare asupra cererii, respectiv - de adăugare de suprafață, de adăugare de animale, de retragere de suprafață, de retragere de animale, inclusiv retragerea totală a acestor cereri - fără să fie penalizați. Măsurile pentru care pot să-și depună aceste cereri nu sunt modificate în 2019 față de 2018.”

Adrian Pintea a mai adăugat că, “în pararel cu Campania de primire a cererilor unice de plată se fac și autorizări la plată. Singura autorizare la plată care a rămas, să spun așa, neplătită este sprijinul cuplat în sectorul vegetal, unde mai avem anumite termene care se închid … de exemplu, cartoful de sămânță are termenul de 15 mai. Imediat după această dată, vom începe autorizarea și pentru aceste cereri” – a mai precizat Adrian Pintea, Direrctor General APIA, invitat miercuri la Radio Antena Satelor.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite