-

Focarele de pestă porcină africană au fost închise în gospodăriile din Giurgiu

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a declarat că focarele de pestă porcină africană la porcii domestici din judeţ au fost închise.

Se mai manifestă focare doar la porcii mistreţi, motiv pentru care a emis un ordin prin care să i se raporteze săptămânal astfel de cazuri.

”Focarele de pestă porcină africană la porcii domestici din gospodăriile populaţiei au fost închise în judeţ şi nu au mai fost identificate noi cazuri, dar au mai fost situaţii de porci mistreţi morţi pe fondurile de vânătoare private şi nu raportau mistreţi bolnavi şi câţi au, motiv pentru care am emis un ordin de prefect şi săptămânal vor fi controlaţi cei cu fondurile de vânătoare private şi voi primi un raport pentru a putea ţine mai bine în mână aceste cazuri la mistreţi”, a declarat Nina Carmen Crişu.

Ea spune că, în continuare, în judeţ se menţin aceleaşi măsuri de siguranţă pentru prevenirea apariţiei unor noi cazuri de pestă porcină africană, respectiv ”se menţin târgurile în continuare închise şi este nevoie de aviz DSV pentru orice vânzare sau transport de animale”.

”Vreau să mulţumesc locuitorilor judeţului Giurgiu pe această cale că au înţeles şi au aplicat măsurile care au fost dispuse pentru că doar cu ajutorul lor puteam să închidem aceste focare de pestă porcină, prin respectarea tuturor indicaţiilor care le-au fost date”, a completat prefectul judeţului.

În judeţul Giurgiu au fost 27 de focare de pestă porcină africană la porcul domestic în 11 localităţi.

”Aceste localităţi ies de sub restricţiile sanitar-veterinare, dar gospodăriile în care s-a detectat virusul rămân în continuare sub supraveghere sanitar veterinară şi orice populare trebuie adusă la cunoştinţa autorităţilor”, a declarat directorul DSV Giurgiu, Liviu Florescu.

La porcii mistreţi au fost confirmate până acum în judeţul Giurgiu 26 de cazuri de pestă porcină africană la porci mistreţi găsiţi morţi sau vânaţi.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: pixabay.com

 

Articole înrudite