-

Şapte fermieri din județul Olt, înscrişi în programul pentru susţinerea cultivatorilor de usturoi

Direcţia Agricolă Judeţeană Olt a înregistrat până acum şapte solicitări de la fermieri pentru înscrierea în programul de susţinere a cultivării usturoiului.

De asemenea, alţi doi fermieri au intenţia de a se înscrie în program.

Ion Anuţa - directorul adjunct al instituţiei, a precizat că suprafaţa totală care va fi cultivată cu usturoi de către fermierii înscrişi în program va fi de circa 10 hectare.

Avem şapte fermieri înscrişi până acum în programul pentru cultivarea usturoiului, dar au mai anunţat încă doi fermieri că vor veni să se înscrie, un fermier din Dobrosloveni şi un altul din Băbiciu, acesta din urmă cu o suprafaţă de peste un hectar. Dintre fermierii înscrişi până acum, cinci sunt din Vădăstriţa, unul din Ghimpeţeni şi unul din Sârbii Măgura. Suprafeţele cultivate sunt între 3.000 de metri pătraţi şi peste un hectar, a spus Ion Anuţa.

El a adăugat că fermierii se pot înscrie în acest program până pe 15 mai.

Sprijinul financiar pentru cultivarea usturoiului va fi de 3.000 de euro la hectar, mai mare faţă de suma prevăzută iniţial, de 1.000 de euro la hectar, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe 5 mai, la Botoşani.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite