-

S-a deschis Târgul "AGRO PITEȘTI"

Târgul de Echipamente, Utilaje Agricole și Produse Tradiționale este un eveniment devenit deja tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și aduce o diversitate de expozanți.

Aceștia prezintă și vând de la echipamente și utilaje agricole de ultimă generație (tractoare, combine etc), echipamente și accesorii (cântare, uleiuri) precum și soluții integrate de asigurare/finanțare oferite de bănci și societăți de asigurare, aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

Din târg nu lipsesc nici produsele agroalimentare tradiționale.

Pentru prima dată, Targul AGRO PITEȘTI va avea o secțiune dedicată mediului academic. În cadrul Târgului, în 9 si 10 mai, se vor desfășura două conferințe ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Hidraulica si Pneumatica (INOE) cu tema ”Tehnologii eco-inovative de valorificare a deșeurilor de biomasă – ECOVALDES” și Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Stiinte Biologice (INCDSB) cu tema ” Solutii tehnologice pentru prelucrarea reziduurilor din industria agro-alimentara”.

Tot în premieră, fermierii vor putea admira anul acesta, superbele exemplare din rasa Black Angus.

Conform Wikipedia, Aberdeen Angus după numele orașului Aberdeen, (numită și Black Angus sau pe scurt Angus) este o rasă de taurine, crescută pentru producția de carne.

Creată în Scoția, în secolul al XVIII-lea, Aberdeen Angus are în prezent o arie mare de răspândire în întreaga lume. Este de culoare neagră, fără coarne, cu greutatea corporală la vaci de 500–550 kg, cu un randament la tăiere, pentru animalele îngrășate, de 65-70%.

În România rasa Aberdeen-angus a fost folosită în vederea ameliorării unor rase locale.

Programul zilnic al evenimentului de la Pitesti este între orele 9.00-18.00.

Duminică, de la ora 14.00, se va organiza o tombolă cu premii numeroase și extrem de atractive.

Marele premiu, ca în fiecare an, constă într-un porc în viu.

Articole înrudite