-

Expoziție în câmp și demonstrații cu mașini agricole, la AgriPlanta - RomAgroTec

Expoziția AgriPlanta – RomAgroTec 2019, cea mai mare expoziție agricolă organizată în câmp din România, are loc până duminică, 19 mai.

Manifestarea se desfășoară în apropiere de București, lângă localitatea Fundulea, județul Călărași.

AgriPlanta-RomAgroTec înseamnă: expoziție în câmp, loturi demonstrative și demonstrații cu mașini agricole.

Agricultorii pot găsi aici atât cele mai noi tehnologii din domeniu cât și modele de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole.

Va fi organizat și Zootehnica Show care va aduce, în fața vizitatorilor, cele mai noi tendinţe în creşterea animalelor.

La Expoziția AgriPlanta – RomAgroTec 2019 sunt invitate și asociațiile profesionale.

Cristian Zob – reprezentant al Asociației Producătorilor de Porumb din România a vorbit vineri, 17 mai, la Radio Antena Satelor, despre testările pe care le efectuează:

“Am organizat o adunare generală a Asociașiei unde am discutat viitoarele planuri. Pe lângă testările noastre pe culturile de porumb, floarea soarelui și cereale păioase, suntem la al treilea an de testare în Proiectul Tanymecus unde încercăm să găsim variantele cele mai bune pentru fermieri în cazul interzicerii neonicotinoidelor.”

“Ca noutate: de anul acesta începem testările de soia și, sperăm, din toamnă să începem și testări de rapiță pentru că fermierii nostri nu sunt numai cultivatori de porumb. Aceștia au nevoie să cultive tot ce înseamnă plante de cultură în România și încercăm să le fim aproape cât de bine putem” – a mai spus Cristian Zob – reprezentant al Asociației Producătorilor de Porumb din România, invitat vineri la Radio Antena Satelor.

Expoziția AgriPlanta – RomAgroTec 2019 poate fi vizitată până duminică, 19 mai, zilnic, între orele 9 – 18.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: commons.wikimedia.org