-

Ziua porților deschise la Institutul Pomicol de la Mărăcineni

Un simpozion demonstrativ despre pomicultura românească va avea loc joi, 13 iunie 2019, la Mărăcineni, Argeș. Manifestarea va debuta la ora 13:00.

Cu prilejul sărbătoririi a 5 ani de la lansarea Casei Olandeze a Pomicultorului în România, la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură are loc Ziua Deschisă, un eveniment organizat de Casa Olandeză a Pomicultorului și ICDP Pitești-Mărăcineni, aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena SSatelor.

Evenimentul include o dezbatere referitoare la ”Schimbările Climatice - provocări pentru sectorul pomicol și posibile soluții” precum și prezentarea noilor loturi demonstrative ale Casei Olandeze a Pomicultorului de la ICDP Pitești-Mărăcineni - soiuri de prun și portaltoi toleranți la Plum Pox și soiuri de afin Fall Creek.

Tot cu acest prilej va avea loc și prezentarea evoluției loturilor demonstrative ale Casei Olandeze a Pomicultorului inclusiv a celor mai nou inființate (respectiv soiuri noi de afin și prun în sistem super-intensiv).

Evenimentul mai cuprinde:

- 14:30 - 14:45 o deplasare în câmp pe loturile demonstrative ale Casei Olandeze a Pomicultorului din cadrul ICDP Pitești-Mărăcineni;

- 14:45 – 16:00, Sesiune practică în livadă: tăieri și programe de fertilizare la măr, cireș, prun, afin, coacăz roșu.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite