-

Capitala găzduiește cel mai important eveniment bio al anului, la nivel european

Congresul European Organic va reuni la București atât politicieni europeni și naționali cât și comunitatea bio, fermieri care vor să producă legume și fructe, lapte si carne, toate ecologice.

Tema principală a congresului este "Inovație și tehnologie”.

Joi, 20 iunie, în prima zi de discuții, se va pune accentul pe îmbunătațirea politicilor agricole. Se va discuta despre noua arhitectură ecologică a politicii agricole comune ce trebuie să fie în beneficiul fermierilor, consumatorilor și comunităților rurale și despre posibilitatea unui nou plan european de acțiune ecologică pentru 2020-2027.

Vineri, 21 iunie, în a doua zi de congres, discuțiile se vor axa pe inovare și tehnologii ecologice.

Mai multe informații despre eveniment aflăm de la Marian Cioceanu, președintele Asociației BioRomânia, invitat miercuri, 19 iunie, la Radio Antena Satelor, în emsiunea Viața la Țară:

“Se va încerca să se facă bilanțul dosarului pentru subvențiile în agricultura bio pe viitoarea politică agricolă comună și se va analiza în ce stadiu am ajuns cu aceste eco-scheme de calitate.

Asta este, oarecum, inovația pentru viitoarea politică agricolă comună, adică vor putea beneficia de subvenții ecologice, să spunem așa, toți fermierii, aplicând diferite eco-scheme. Marea noastră bucurie este că fermierii bio beneficiază de toate aceste eco-scheme pentru că nu folosesc nici îngrășăminte chimice, nici pesticide” – spune Marian Cioceanu.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite