-

Ajutoare de peste 100.000 de lei pentru combaterea pestei porcine în judeţul Teleorman

Cinci comune din judeţul Teleorman, în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean (CJ) în valoare totală de peste 100.000 de lei, în vederea implementării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii.

"Am alocat suma de 105.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Teleorman, pentru acordarea unor ajutoare financiare către cinci comune din judeţ, în vederea punerii în aplicare a planului suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane", a declarat miercuri preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Comunele Lisa, Smârdioasa, Seaca, Bujoru şi Năsturelu vor primi un ajutor financiar cuprins între 10.000 şi 30.000 de lei. Sumele au fost repartizate către cele cinci unităţi administrativ-teritoriale în baza solicitărilor înaintate de primăriile respective şi vor fi utilizate strict în scopul achiziţionării substanţelor necesare pentru dezinfectoarele individuale, a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Teleorman.

"Autorităţile publice locale, respectiv comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, consiliile locale şi primăriile, trebuie să dea dovadă de maximă responsabilitate în gestionarea focarelor de pestă porcină africană, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii", a adăugat sursa citată.

Unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia să informeze Consiliul Judeţean şi să justifice modul de utilizare a ajutoarelor financiare alocate, iar sumele neutilizate se vor restitui bugetului judeţean.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Sursa: AGERPRES

Articole înrudite