-

Pompierii ISU avertizează proprietarii de terenuri că riscă să nu mai primească subvenţii dacă mai incendiază vegetaţia

Pompierii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia că focul pus intenţionat de agricultori pentru a-şi curăţa terenurile produce pagube importante şi, uneori, victime.

La Vaslui au fost înregistrate zeci de incendii de vegetaţie uscată numai în ultima săptămână, iar autorităţile au reamintit că amenda poate ajunge şi la câteva mii de lei. În plus, proprietarii de terenuri riscă, în astfel de cazuri, să nu mai primească subvenţii.
Adrian Jecu, de la Garda de Mediu Vaslui: „Avem o înţelegere cu cei de la APIA, de la ISU, în condiţiile în care am depistat o ardere de mirişte fără aprobarea legală, îi anunţăm pe cei de la APIA, ei identifică proprietarul şi acesta nu mai primeşte subvenţia pentru terenul respectiv”.
Judeţul Vaslui se confruntă cel mai des cu asemenea situaţii, însă în cele mai multe dintre cazuri nimeni nu este sancţionat.
Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru: „La noi este o situaţie fericită pentru faptul că avem o maşină de pompieri nouă, avem angajaţi permanent, dar nu sunt multe primării care îşi pot permite. Nu a fost sancţionat nimeni, dar haideţi să vă spun de ce: pentru faptul că niciunul nu recunoaşte că el ar fi dat foc”.

RADOR

Articole înrudite