-

E vremea plantatului. Care este prețul pomilor fructiferi

Pomicultorii ştiu că cea mai bună perioadă de plantare pentru majoritatea speciilor de pomi fructiferi este toamna, cu condiția ca temperaturile să nu scadă sub valoarea de 5 grade Celsius.

Plantarea pomilor fructiferi toamna favorizează prinderea rădăcinilor pomilor, care își încep creșterea primăvara sau în zilele mai calde de iarnă, când temperaturile depășesc pragul de îngheț.

Astfel, pomii sunt hrăniți încă de la începutul primăverii, iar puieții intră în faza de vegetație cu tot necesarul de nutrienți care îi ajută să se dezvolte.

Site-ul oficial al Staţiunii de Cercetare -Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa informează potenţialii doritori că oferă spre vânzare în această toamnă nu mai puţin de 17 soiuri de măr şi şase de prun.

Preţul pe bucată este de 12 lei. 

Printre soiurile de măr oferite spre vânzare regăsim : Florina , Ionathan , Prima , Golden delicios , Aura , Idared , Auriu de Bistriţa iar în ce priveşte soiurile de prun , puteţi achiziţiona soiurile Stanley , Anna Spath , Renclod , Andreea.

Specialiştii susţin că plantarea pomilor fructiferi este ceva meticulos, puieții necesită multă atenție și îngrijire pentru a se prinde, a crește și a produce fructe gustoase la maturitate.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite