-

Comisia Europeană va verifica acuzațiile de dublu standard la alimente

Comisia Europeană va lansa în luna mai o campanie de testare a produselor alimentare în 16 ţări UE, pe fondul acuzaţiilor privind calitatea inferioară a mărfurilor vândute în Europa de Est.

"Comisia Europeană tratează cu foarte mare seriozitate problema standardelor duble privind calitatea produselor alimentare şi a elaborat un plan de acţiune detaliat", a anunţat Vera Jourova, comisarul UE pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene. "Protocolul comun de testare ar trebui să fie gata până în luna aprilie. În luna mai, ar urma să fie lansată o campanie de testare, cu participarea a cel puţin 16 ţări (selectate pe criterii geografice şi de mărime). Testele vor include formarea unui coş comun de produse comercializate în cele mai multe dintre statele membre; vor fi efectuate verificări privind compoziţia chimică şi gustul. Sperăm să prezentăm primele rezultate înainte de sfârşitul anului 2018", a precizat Vera Jourova.
În România studiul comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard a scos în evidenţă diferenţe la 9 dintre cele 29 de probe analizate.

Articole înrudite