-

Putin susține că a făcut din agricultură o „locomotivă” pentru economia rusească

 Vladimir Putin, s-a lăudat cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, că a făcut din agricultură o "locomotivă" pentru economia rusească, în urma creşterii semnificative a producţiei agricole.

"Sectorul agricol s-a transformat în mod radical în ultimii ani, devenind o locomotivă a economiei ruseşti", a declarat Vladimir Putin, într-un discurs ţinut în faţa fermierilor din Krasnodar (sudul Rusiei).

Putin a reamintit faptul că producţia de grâu a urcat la 135,4 milioane tone în 2017, depăşind recordul stabilit în anul 1978, când fosta URSS dispunea de suprafeţe cultivate mult mai mari.

"Este un rezultat uimitor. Este exact dublul comparativ cu anul 2000", a subliniat Putin.

Creşterea constantă a producţiei de grâu în ultimii ani a permis Rusiei să devanseze SUA în topul celor mai mari exportatori mondiali de grâu, o victorie simbolică în contextul tensiunilor dintre Moscova şi Washington.

Vizată începând din 2014 de sancţiunile economice impuse de Europa şi SUA pentru anexarea peninsulei Crimeea şi sprijinul separatiştilor din estul Ucrainei, Rusia a ripostat printr-un embargou pentru produsele alimentare occidentale şi în prezent "îşi acoperă în întregime necesităţile alimentare", susţine Putin. Europenii şi americanii, "cu sancţiunile lor, ne-au dat ocazia să îi ajutăm pe producătorii noştri agricoli", a adăugat Putin.

Potrivit celui mai recent sondaj oficial, publicat luni de institutul VTsIOM, Vladimir Putin controlează 69% din intenţiile de vot, cu mult în faţa competitorilor, la alegerile prezidenţiale de duminică.

Sursa: AGERPRES