-

Legislaţia împotriva standardelor duble pentru alimente în UE, adoptată până în 2019

"Termenul limită stabilit pentru adoptarea Legii împotriva standardelor duble la produsele alimentare din cadrul UE şi alte practici comerciale neloiale este primăvara anului 2019”.

Mai precis, până înainte de încheierea mandatului acestui Parlament European. Declarația aparține ministrului pentru preşedinţia bulgară a Consiliului UE, Liliana Pavlova și a fost făcută la finalul conferinţei internaţionale

"Standardul dublu al produselor alimentare în UE", care a avut loc la Sofia, sub patronajul prim-ministrului Bulgariei, Boiko Borisov, şi care face parte din calendarul preşedinţiei bulgare a Consiliului UE. "Noi, care deţinem preşedinţia bulgară prin rotaţie a Consiliului UE, ne-am dori ca legislaţia propusă de Comisia Europeană privind protejarea tuturor consumatorilor din Uniune să fie aprobată chiar mai devreme - în cursul anului 2018. Planul nostru este ambiţios, deoarece există păreri diferite printre ţările din Europa de Vest. Dar să le oferim o şansă ca în cadrul Consiliului UE să-şi prezinte poziţiile şi să înţelegem care sunt considerentele lor", a precizat ministrul Pavlova.

Aceasta a subliniat că este convinsă că vor fi luate cele mai bune decizii în numele fiecărui cetăţean european.

RADOR