-

Austria a interzis complet folosirea glifosatului

Parlamentul de la Viena a aprobat marţi un amendament de lege care interzice complet folosirea glifosatului pe teritoriul naţional, Austria devenind prima ţară din Uniunea Europeană care a a interzis acest erbicid controversat în numele „principiului precauţiei”.

Majoritatea deputaţilor au votat în favoarea amendamentului propus de social-democraţi, în virtutea căruia, 'punerea pe piaţă' a produselor pe bază de glifosat este 'interzisă în numele principiului precauţiei'.

Interdicţia este considerată de susţinătorii utilizării glifosatului în agricultură drept contrară reglementărilor europene pentru că există o licenţă pentru folosirea glifosatului pe teritoriul UE reînnoită de executivul european în 2017 şi valabilă până în decembrie 2022.

Această măsură a fost susţinută de deputaţi de toate culorile politice, social-democraţi, de dreapta, ecologişti şi liberali. Conservatorii austrieci au votat împotriva interdicţiei totale, considerând că această măsură va afecta producătorii din sectorul agricol.

AGERPRES

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.