-

Efectele negative ale creşterii intensive a animalelor

Cercetători ai ONU au avertizat că creşterea intensivă a animalelor pentru carne şi produse lactate alimentează din ce în ce mai mult încălzirea globală.

Potrivit unui raport important al comisiei interguvernamentale pe teme de modificări climatice, fiecare creştere a consumului acestor produse provoacă eliberarea de carbon din sol, acolo unde a stat stocat, şi încălzirea atmosferei. La o conferinţă de presă care a avut loc la Geneva, liderul unuia dintre grupurile implicate, profesorul James Skea, a subliniat beneficiile unei diete bazate pe plante. "Trecerea noastră spre o dietă mai echilibrată ar putea să ne ajute să încetinim modificările climatice. Unele diete cer mai mult pământ şi mai multă apă şi generează emisii mai mari decât altele. De exemplu, dietele bogate în cereale, nuci şi legume au o amprentă de carbon mai mică decât cele bogate în carne şi duc la rezultate mai sănătoase", a declarat omul de ştiinţă.

RADOR

Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citește și 4 cauze ale grăsimii abdominale

Salubrizarea și stocarea deșeurilor

Plantaţie de porumb hibrid, în premieră, la Târgu-Jiu

Articole înrudite